Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενα θεαματικό σαφάρι δεινοσαύρων στην καρδιά του Παρισιού

Ενα θεαματικό σαφάρι δεινοσαύρων στην καρδιά του Παρισιού

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία video projection mapping, o καλλιτέχνης Ζιλιέν Νονόν (Julien Nonnon) έδωσε ξανά ζωή στους δεινόσαυρους

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία video projection mapping, o καλλιτέχνης Ζιλιέν Νονόν (Julien Nonnon) έδωσε ξανά ζωή στους δεινόσαυρους, οι οποίοι κάνουν σήμερα ανενόχλητοι τη βόλτα τους στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην έκθεση «Προϊστορικό Σαφάρι», ένας T-Rex που περιστρέφει τα τεράστια κίτρινα μάτια του κι ένας τρικεράτοπας που κραδαίνει τα πράσινα κέρατά του εμφανίζονται, μεταξύ άλλων της Κρητιδικής περιόδου, ως ολογραφίες πάνω σε τοίχους, όταν πέφτει η νύχτα.

Ο Νονόν δήλωσε στο Colossal ότι το πρότζεκτ εστιάζει στην ποπ κουλτούρα και ότι «πηγή έμπνευσης ήταν τα βιβλία περιπέτειας του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του Ιουλίου Βερν και του Μάικλ Κράιχτον, καθώς και οι ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ».

Επιπλέον, οι επισκέπτες προσκαλούνται να παρακολουθήσουν το αρχικό show του «θηριοδαμαστή δεινοσαύρων» Igor Vanzane, καθώς και ένα μίνι blockbuster, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος ο Νονόν με τίτλο «Dino Escape» -στην ταινία, πολλοί δεινόσαυροι εισβάλλουν στους δρόμους του Παρισιού-.

Αλλά και να βιώσουν μια 360 μοιρών εμπειρία -και αυτή δημιουργία του Νονόν-, στην οποία θα πρέπει να φέρουν πίσω στο σήμερα ένα αυγό T-Rex.

Τέλος, να βρεθούν μπροστά σε μια σύγκρουση μεταξύ ενός τρικεράτοπα και ενός τυραννόσαυρου Ρεξ, η οποία θα διαλύσει την ειρήνη αυτής της «κοιλάδας των δεινοσαύρων».

Η εγκατάσταση θα παραμείνει στον Jardin d’Acclimatation στο Παρίσι έως τις 5 Ιανουαρίου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024