Το Εθνικό Επιμελητήριο Ιταλικής Μόδας (CNMI) ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, το οποίο θα μεταφέρει ένα μέρος της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου με τις ανδρικές κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα τον Ιανουάριο, στο Μιλάνο.

Την ημέρα που οι Βρετανοί ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές,  ανοίγοντας το δρόμο για το Brexit, ο πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηρίου Ιταλικής Μόδας, ανακοίνωσε ότι το Μιλάνο, η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, θα φιλοξενήσει τα fashion show των οίκων Stella McCartney,  Alexander McQueen και την εταιρία A-Cold με ένδυση streetwear σχεδιασμένη από τον Samuel Ross.

https://www.instagram.com/p/B5neiOfBC4l/?utm_source=ig_web_copy_link

«Είναι ένα πολιτικό μήνυμα συνεργασίας. Τα πάρα πολλά σύνορα δεν είναι καλά για το σύστημα της μόδας. Ασφαλώς, αυτό είναι και ένα μήνυμα από τους Βρετανούς φίλους μας που λέει ότι ακόμη και με το Brexit, θέλουν να συνεχίσουν να είναι μέρος του ευρωπαϊκού συστήματος μόδας», δήλωσε ο Κάρλο Καπάσα σε συνέντευξη Τύπου.

«Η μόδα είναι γέφυρα μεταξύ των χωρών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παρότι θα είναι η πρώτη φορά στο Μιλάνο για τον νεαρό Βρετανό σχεδιαστή Samuel Ross,  Stella McCartney και οAlexander McQueen, είναι παλιοί γνώριμοι στις ιταλικές πασαρέλες.

Η Stella McCartney παρουσίασε σχέδιά της τον περασμένο Ιούνιο, στην Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας, ενώ ο οίκος Alexander McQueen  παρουσίασε την κολεξιόν του για τελευταία φορά στο Μιλάνο το 2014.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιανουαρίου, θα υπάρχει και ένας χώρος αφιερωμένος στο «London Show Rooms» όπου 10 νέοι ανερχόμενοι Βρετανοί σχεδιαστές και πέντε Ιταλοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο