Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέρτζον : Εντολή για δημοψήφισμα περί ανεξαρτησίας το αποτέλεσμα των εκλογών στη Σκωτία

Στέρτζον : Εντολή για δημοψήφισμα περί ανεξαρτησίας το αποτέλεσμα των εκλογών στη Σκωτία

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε σήμερα πως ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δεν μπορεί να κρατήσει τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά τη θέλησή της

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε σήμερα πως ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δεν μπορεί να κρατήσει τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά τη θέλησή της.

Ο Τζόνσον και η κυβέρνησή του έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη πως δε θα δώσουν το πράσινο φως για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όμως η Στέρτζον είπε πως, αφού το σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα εξασφάλισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο, το κόμμα της έλαβε εντολή για δημοψήφισμα.

«Αν νομίζει… λέγοντας όχι ότι τελειώνει το θέμα, τότε θα ανακαλύψει ότι είναι εντελώς και απόλυτα λάθος» είπε η Στέρτζον στην εκπομπή του BBC The Andrew Marr Show.

«Δεν μπορείτε να κρατήσετε τη Σκωτία στην ένωση παρά τη θέλησή της… Αν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να συνεχίσει, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συναίνεση. Και αν ο Μπόρις Τζόνσον είναι σίγουρος για τα επιχειρήματα υπέρ της ένωσης, τότε πρέπει να είναι αρκετά σίγουρος για να τα υποστηρίξει και να επιτρέψει στο λαό να αποφασίσει» πρόσθεσε η Νίκολα Στέρτζον.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024