Μετά την ασφυκτική πίεση του ΚΙΝΑΛ, οι «εκσυγχρονιστές» του ΣΥΡΙΖΑ πήραν θέση και αποδοκίμασαν τον Παύλο Πολάκη και τις αήθεις επιθέσεις του κατά του Κώστα Σημίτη με αφορμή την αρθογραφία του πρώην πρωθυπουργού στα ΝΕΑ.

Με δήλωσή τους οι Νίκος Μπίστης, Αντώνης Λιάκος και Παναγιώτης Παναγιώτου επισημαίνουν ότι το ύφος της επίθεσης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Σημίτη βλάπτει την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς.

Λίβελος

Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν αναλυτικότερα:

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Πολιτισμικές διαφορές

Τη δήλωσή τους χαιρέτισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Θόδωρος Μαργαρίτης ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι εκτός από πολιτικές υπάρχουν και πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα.

Είχαν προηγηθεί πάντως συνεχείς δηλώσεις από τους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Όθωνα και Παύλο Χρηστίδη με τις οποίες τα εν λόγω στελέχη καθώς και άλλοι όπως ο Νίκος Μουζέλης και η Μυρσίνη Ζορμπά καλούνταν να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις επιθέσεις Πολάκη κατά του Κώστα Σημίτη.

Νωρίτερα μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας την μέχρι τότε σιωπή των πρώην πράσινων στελεχών τόνισε ότι «οι χυδαιότητες του Πολάκη δεν αγγίζουν τον Κώστα Σημίτη. Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο