Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ύφος Πολάκη βλάπτει την ανασυγκρότηση της Αριστεράς λένε οι «σημιτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ

Το ύφος Πολάκη βλάπτει την ανασυγκρότηση της Αριστεράς λένε οι «σημιτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Μπίστης, Αντώνης Λιάκος και Παναγιώτης Παναγιώτου καταδίκασαν το λίβελο Πολάκη κατά Σημίτη μετά τις πιέσεις του ΚΙΝΑΛ να πάρουν θέση

Μετά την ασφυκτική πίεση του ΚΙΝΑΛ, οι «εκσυγχρονιστές» του ΣΥΡΙΖΑ πήραν θέση και αποδοκίμασαν τον Παύλο Πολάκη και τις αήθεις επιθέσεις του κατά του Κώστα Σημίτη με αφορμή την αρθογραφία του πρώην πρωθυπουργού στα ΝΕΑ.

Με δήλωσή τους οι Νίκος Μπίστης, Αντώνης Λιάκος και Παναγιώτης Παναγιώτου επισημαίνουν ότι το ύφος της επίθεσης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Σημίτη βλάπτει την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς.

Λίβελος

Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν αναλυτικότερα:

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Πολιτισμικές διαφορές

Τη δήλωσή τους χαιρέτισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Θόδωρος Μαργαρίτης ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι εκτός από πολιτικές υπάρχουν και πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα.

Είχαν προηγηθεί πάντως συνεχείς δηλώσεις από τους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Όθωνα και Παύλο Χρηστίδη με τις οποίες τα εν λόγω στελέχη καθώς και άλλοι όπως ο Νίκος Μουζέλης και η Μυρσίνη Ζορμπά καλούνταν να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις επιθέσεις Πολάκη κατά του Κώστα Σημίτη.

Νωρίτερα μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας την μέχρι τότε σιωπή των πρώην πράσινων στελεχών τόνισε ότι «οι χυδαιότητες του Πολάκη δεν αγγίζουν τον Κώστα Σημίτη. Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024