Επικίνδυνο βήμα μπροστά για την τουρκική επιθετικότητα χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας το σύμφωνο Τουρκίας Λιβύης για την ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι "διέγραψε από το χάρτη την Κρήτη μας, αλλά και άλλα νησιά τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο" Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «την τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει η πρόσδεση της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ», ενώ για το ζήτημα της συνδιαχείρησης του Αιγαίου, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ψεύτικο και επικίνδυνο ιδεολόγημα.

Επικίνδυνο βήμα μπροστά για την τουρκική επιθετικότητα χαρακτήρισε το σύμφωνο Τουρκίας Λιβύης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είναι αλήθεια πως η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, έκανε άλλο ένα επικίνδυνο βήμα μπροστά, με το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης για οριοθέτηση ΑΟΖ, που διέγραψε από το χάρτη την Κρήτη μας, αλλά και άλλα νησιά τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «την τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει η πρόσδεση της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ», ενώ για το ζήτημα της συνδιαχείρησης του Αιγαίου, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ψεύτικο και επικίνδυνο ιδεολόγημα.

«Ο λαός μας, πρέπει να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα, να μη δεχτεί καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και να σκεφτεί, πως αν στην Ελλάδα και στην Τουρκία έκαναν κουμάντο οι λαοί, εάν και στις δύο χώρες, όπως και σε άλλες γειτονικές μας χώρες στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, την εξουσία είχε η εργατική τάξη της κάθε χώρας, το σίγουρο θα ήταν, πως θα έβρισκαν τρόπο να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί λοιπόν πρέπει να πάμε. Εκεί πρέπει να κατευθύνεται η πάλη μας και μέσα στην Ελλάδα και σε κάθε άλλη χώρα της περιοχής» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Η εργατική τάξη πληρώνει το μάρμαρο

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε την εργατική τάξη να αντισταθεί και να διεκδικήσει, όσα έχει ανάγκη, σημειώνοντας με αφορμή και το νέο προϋπολογισμό ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις συμμετέχουν μόνο κατά 7% στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, η κυβέρνηση της ΝΔ, μείωσε κι άλλο τους φορολογικούς συντελεστές, από το 28% στο 24%, και για τα διανεμόμενα κέρδη, από το 10% στο 5%, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, συνεχίζουν να πληρώνουν το 93% των φορολογικών εσόδων. Η εργατική τάξη, ο λαός θα συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο».

Έγκλημα το νέο Ασφαλιστικό

Σε ότι αφορά το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι είναι συνέχεια των νόμων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων χρόνων. «Αυτό το ασφαλιστικό έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Γιατί έγκλημα είναι η συνολική ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού συστήματος, έτσι ώστε η  ασφάλιση, από κοινωνικό δικαίωμα, να μετατρέπεται σε «επένδυση» και ατομικό ρίσκο. Έγκλημα είναι, οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται για όλη τη ζωή τους, να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους ή ακόμα και φόρους, αλλά στο τέλος, να μη γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν σύνταξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο γενικός φραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα και σχέδιο για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει, ενώ συμπλήρωσε ότι τα σύγχρονα δικαιώματα και η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr