Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανοίγει στην Βρετανία την επομένη των εκλογών και αφορά την Σκωτία. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όπως επιθυμεί η Νίκολα Στέρτζον και το SNP.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανοίγει στην Βρετανία την επομένη των εκλογών και αφορά το μέλλον της Σκωτίας, που επιθυμεί δια της ανεξαρτησίας να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που έχει χαράξει πλέον τον δρόμο για Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όπως επιθυμεί η Νίκολα Στέρτζον και το SNP.

Μπλόκο Τζόνσον σε νέο δημοψήφισμα για τη Σκωτία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα στην ηγέτη της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ότι δεν θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας τονίζοντας ότι το προηγούμενο δημοψήφισμα του 2014 πρέπει να γίνει σεβαστό.

«Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πόσο παραμένει αντίθετος σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, συμφωνώντας με την πλειονότητα των πολιτών στη Σκωτία που δεν θέλουν να επιστρέψουν στον διχασμό και την αβεβαιότητα», ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός «πρόσθεσε πόσο καθοριστικό ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2014 και ότι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό».

«Η Σκωτία θέλει να αποφασίσει το μέλλον της»

Η ηγέτιδα της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι είναι ώρα η Σκωτία να αποφασίσει για το μέλλον της και ότι η κυβέρνησή της την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της ώστε να έχει την πλήρη νομική εξουσία προκειμένου να προκηρύξει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

«Ο λαός της Σκωτίας μίλησε. Είναι ώρα να αποφασίσουμε για το δικό μας μέλλον», δήλωσε η Στέρτζον αφού το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) αύξησε τον αριθμό των εδρών του στο βρετανικό Κοινοβούλιο μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τη λεπτομερή επιχειρηματολογία «για μεταβίβαση εξουσίας ώστε να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή δημοψηφίσματος χωρίς να υπάρξουν νομικές αντιρρήσεις», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην κυβέρνηση της οποίας είναι επικεφαλής στο Εδιμβούργο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr