Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόνσον : Να ξεχάσουν νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Τζόνσον : Να ξεχάσουν νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανοίγει στην Βρετανία την επομένη των εκλογών και αφορά την Σκωτία. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όπως επιθυμεί η Νίκολα Στέρτζον και το SNP.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανοίγει στην Βρετανία την επομένη των εκλογών και αφορά το μέλλον της Σκωτίας, που επιθυμεί δια της ανεξαρτησίας να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που έχει χαράξει πλέον τον δρόμο για Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όπως επιθυμεί η Νίκολα Στέρτζον και το SNP.

Μπλόκο Τζόνσον σε νέο δημοψήφισμα για τη Σκωτία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα στην ηγέτη της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ότι δεν θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας τονίζοντας ότι το προηγούμενο δημοψήφισμα του 2014 πρέπει να γίνει σεβαστό.

«Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πόσο παραμένει αντίθετος σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, συμφωνώντας με την πλειονότητα των πολιτών στη Σκωτία που δεν θέλουν να επιστρέψουν στον διχασμό και την αβεβαιότητα», ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός «πρόσθεσε πόσο καθοριστικό ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2014 και ότι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό».

«Η Σκωτία θέλει να αποφασίσει το μέλλον της»

Η ηγέτιδα της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι είναι ώρα η Σκωτία να αποφασίσει για το μέλλον της και ότι η κυβέρνησή της την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της ώστε να έχει την πλήρη νομική εξουσία προκειμένου να προκηρύξει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

«Ο λαός της Σκωτίας μίλησε. Είναι ώρα να αποφασίσουμε για το δικό μας μέλλον», δήλωσε η Στέρτζον αφού το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) αύξησε τον αριθμό των εδρών του στο βρετανικό Κοινοβούλιο μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τη λεπτομερή επιχειρηματολογία «για μεταβίβαση εξουσίας ώστε να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή δημοψηφίσματος χωρίς να υπάρξουν νομικές αντιρρήσεις», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην κυβέρνηση της οποίας είναι επικεφαλής στο Εδιμβούργο.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024