Στα επόμενα βήματα για τη Μεγάλη Βρετανία, μετά τον θρίαμβό του στις εκλογές της Πέμπτης, αναφέρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη του ομιλία έξω από το 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, μετά την επανεκλογή του

Στα επόμενα βήματα για τη Μεγάλη Βρετανία, μετά τον θρίαμβό του στις εκλογές της Πέμπτης, αναφέρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη του ομιλία έξω από το 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, μετά την επανεκλογή του.

Αφότου έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου ξεκαθάρισε πως θέλει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Αναφορικά με το Brexit, ο βρετανός πρωθυπουργός, τόνισε ότι θέλει μια νέα συνεργασία με την ΕΕ.

Φυσικά ο βρετανός πρωθυπουργός δεν ξέχασε το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο αποτέλεσε μήλο τη έριδος στην προεκλογική διαμάχη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κυβέρνηση θα ρίξει χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως για προσλήψεις σε νοσοκόμες και νέα νοσοκομεία.

Υπογράμμισε, δε, ότι θέλει να ενώσει τη χώρα, η οποία «δικαιούται» ένα διάλειμμα από την πολιτική μετά από τόσες εβδομάδες πολιτικών αναταραχών.

Σάρωσε ο Τζόνσον – Τα τελικά αποτελέσματα

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία 365 εδρών εκ των συνολικά 650 στην κάτω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, ήτοι 48 έδρες επιπλέον σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του 2017, καταγράφοντας μια ιστορική νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη χώρα.

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί έχασαν 59 έδρες, εξασφαλίζοντας 203 έδρες.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) εξέλεξε 48 βουλευτές, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11.

Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 67,3%.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων που απαριθμεί 650 έδρες, ένα κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει 326 έδρες για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα με τους αριθμούς στις παρενθέσεις να αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη στον αριθμό των εδρών, σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2017.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Συντηρητικοί 365 έδρες (+48)
  • Εργατικό Κόμμα 203 (-59)
  • Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας SNP 48 (+13)
  • Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11 (-1)
  • Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα DUP 8 (-2)
  • Σιν Φέιν 7 (0)
  • Plaid Cymru 4 (0)
  • Πράσινοι 1 (0)
  • Εργατικό και Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 2 (+2)
  • Κόμμα Συμμαχίας 1 (+1)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr