Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος : Η κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Κατρούγκαλος : Η κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας

«Θέλουμε να υπάρχει αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα» τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν η ΝΔ ταλαντεύεται ανάμεσα στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων»

«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και ότι η μείωση της έντασης είναι απαραίτητη» σημειώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει, ακόμα, ότι «είναι θετικό ότι υπάρχει καταδίκη της Τουρκίας» και σημειώνει ότι «Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων που πέτυχε η ελληνική διπλωματία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου τη χώρα εκπροσώπησε ο Αλέξης Τσίπρας, και να επεκταθούν οι κυρώσεις σε νέες παράνομες ενέργειες στην περιοχή του άκυρου Μνημονίου».

Αναφορικά με την τυχόν προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει:«Η προσφυγή στη Χάγη για θέματα υφαλοκρηπίδας δεν αποτελεί νέα ιδέα, αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας, η οποία το 1999 είχε τεθεί ως κριτήριο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προκειμένου να μη διαιωνισθεί η διαφορά. Έχει όμως, ως προϋπόθεση την κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει οριστικό αδιέξοδο στις διερευνητικές και επίσης την κατάρτιση συμφωνητικού, με όλες τις δυσκολίες που αυτό ενέχει».

Τέλος, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» σημειώνει:«Θέλουμε να υπάρχει αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα» και προσθέτει:«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν η ΝΔ ταλαντεύεται ανάμεσα στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων και την επικοινωνιακή ανάγκη να χαϊδέψει τα αυτιά όσων διαπαιδαγώγησε με την πατριδοκαπηλία και τις εθνικιστικές της εξάρσεις».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024