Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Αγριεμένος ο «Ετεοκλής» - Πού αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις

Καιρός : Αγριεμένος ο «Ετεοκλής» – Πού αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις

Το βαρομετρικό χαμηλό έχει δημιουργηθεί στην Αδριατική κινείται γρήγορα νοτιοανατολικά προς τη χώρα μας και έχει αρχίζει να την επηρεάζει από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής

Το βαρομετρικό χαμηλό έχει δημιουργηθεί στην Αδριατική κινείται γρήγορα νοτιοανατολικά προς τη χώρα μας και έχει αρχίζει να την επηρεάζει από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί του Σαββάτου στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».

Πηγή: meteo.gr

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική αλλά πρόσκαιρη ενίσχυση κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 9 και πιθανώς κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ.

Σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ και θα πνέουν από βόρειες έως δυτικές διευθύνσεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα από νοτιοδυτικούς σε βορειοδυτικούς και θα φτάνουν τα 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Οι θυελλώδεις άνεμοι θα προκαλέσουν υψηλό κυματισμό και ενδεχομένως προβλήματα.

Στο σχετικό χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο.

Πηγή: meteo.gr

Πιθανότητα ισχυρών φαινομένων στην Αττική

Από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και στην Αττική, οι οποίες παρότι θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024