Σύμφωνα με πληροφορίες, βελγικά και ελληνικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο κοινής εκπαιδευτικής πτήσης, πέταξαν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου - Ωστόσο, η τουρκική αντίδραση ήταν έντονη, με την Άγκυρα να προχωρά σε διάβημα προς τη βελγική κυβέρνηση

Σε διάβημα προς τις βελγικές αρχές για πτήσεις αεροσκαφών πάνω από… ελληνικά νησιά φέρεται να προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ενδεικτικό το προθέσεών της να αμφισβητεί και εναέριο χώρο πέρα από τις προκλήσεις στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βελγικά και ελληνικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο κοινής εκπαιδευτικής πτήσης, πέταξαν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου – και συγκεκριμένα πάνω από τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κάλυμνο και Κω.

Ωστόσο, η τουρκική αντίδραση ήταν έντονη, με την Άγκυρα να προχωρά σε διάβημα προς τη βελγική κυβέρνηση.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha, η γειτονική χώρα, στο επίμαχο διάβημα, ισχυρίστηκε ότι τα βελγικά αεροσκάφη δεν θα έπρεπε να πετούν πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά, καθώς η περιοχή δεν είναι ελληνικής κυριαρχίας και θεωρείται αποστρατιωτικοποιημένη.

«Ακόμη κι αν πετούν, θα πρέπει να ζητούν την άδεια της Άγκυρας» φέρεται να αναγράφεται στο τουρκικό διάβημα.

Από την πλευρά τους, οι Βέλγοι απάντησαν ότι οι πτήσεις των βελγικών αεροσκαφών έγιναν εντός του FIR Αθηνών και της ελληνικής επικράτειας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr