Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρης αλληλεγγύη Μακρόν σε Ελλάδα και Κύπρο - Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Πλήρης αλληλεγγύη Μακρόν σε Ελλάδα και Κύπρο – Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Μακρόν υπογράμμισε πως η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Αθήνα και τη Λευκωσία είναι «πλήρης» και «απόλυτα κρίσιμη»

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική της με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο έστειλε για ακόμη μια φορά από τις Βρυξέλλες ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Μακρόν υπογράμμισε πως η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Αθήνα και τη Λευκωσία είναι «πλήρης» και «απόλυτα κρίσιμη».

«Χθες -όπως έκανα στη σύνοδο του NATO- επαναβεβαιώσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τη δική μου πλευρά, θεωρώ ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη-μέλη είναι απόλυτα κρίσιμη, είχα την ευκαιρία να το ξαναπώ» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Παίρνουμε, άλλωστε, όλα τα χρήσιμα μέτρα με αυτή την έννοια, αλλά δεν πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία πρόκληση» κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τριμερής συνάντηση Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε για το λιβυκό ζήτημα

Οι δηλώσεις Μακρόν έρχονται λίγες ώρες μετά την τριμερή συνάντηση για τις εξελίξεις στη Λιβύη είχαν νωρίς το πρωί σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από πρωτοβουλία του ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο L’Amigo στο κέντρο των Βρυξελλών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να προσδιοριστεί ένας οδικός χάρτης «Διαδικασίας του Βερολίνου», που θα λάβει χώρα 15-20 Ιανουαρίου με στόχο τη δημιουργία συνθηκών οι οποίες θα επιτρέπουν την πολιτική λύση στην εμφύλια διένεξη της Λιβύης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024