Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικές εκλογές : «Μονομαχία» Τζόνσον - Κόρμπιν πάνω από την κάλπη

Βρετανικές εκλογές : «Μονομαχία» Τζόνσον – Κόρμπιν πάνω από την κάλπη

Μία ώρα πριν από το κλείσιμο της κάλπης στις βρετανικές εκλογές και οι δύο μονομάχοι κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια μέσω twitter

Μία ώρα πριν από το κλείσιμο της κάλπης στις βρετανικές εκλογές και οι δύο μονομάχοι Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια μέσω twitter να προσελκύσουν ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής, που δεν αποκλείεται να κρίνουν και το αποτέλεσμα αυτής της κρίσιμης αναμέτρησης.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απευθύνθηκε στους βρετανούς ψηφοφόρους, ζητώντας στήριξη ώστε να έχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη και να προωθήσει αποφασιστικά το Brexit.

«Ας μην πάμε πίσω στο διαλυμένο κοινοβουλευτικό σώμα που είχαμε πριν προκηρυχθούν οι εκλογές. Ας προχωρήσουμε μπροστά, με μια πλειοψηφία για την Συντηρητική κυβέρνηση, που θα μπορεί να τα καταφέρει».

Αμεση ήταν η «απάντηση» του Τζέρεμι Κόρμπιν μέσω twitter, κάνοντας αναφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, κάτι για το οποίο όλοι οι Βρετανοί είναι περήφανοι.

«Έχετε μία ώρα για να σώσετε το ΕΣΥ. Ψηφίστε Εργατικούς».

Πρόκειται για μια έμμεση αναφορά στα σενάρια που θέλουν τον Μπόρις Τζόνσον να «ξεπουλάει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας στις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το Εργατικό Κόμμα έχει εξασφαλίσει επίσημα έγραφα που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ ζητούν το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (Νational Health System – NHS) να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία διμερή εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.

Δύο εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κούνησε μπροστά στους δημοσιογράφους έγγραφα 450 σελίδων.

Στα έγγραφα αυτά φέρεται να περιέχονται έξι γύροι διαπραγματεύσεων από το 2017, στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, ανάμεσα σε εκπροσώπους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου με θέμα τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024