Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη ηφαιστείου: Επιχείρηση για την ανάκτηση των πτωμάτων στο νησί Γουάιτ ξεκίνησε η αστυνομία

Έκρηξη ηφαιστείου: Επιχείρηση για την ανάκτηση των πτωμάτων στο νησί Γουάιτ ξεκίνησε η αστυνομία

Πάνω από 20 εγκαυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει στελέχη της στο ηφαιστειακό νησί Γουάιτ αύριο Παρασκευή για να ανακτηθούν τα λείψανα των 9 ανθρώπων που επισήμως αγνοούνται και πιστεύεται πως έχασαν τη ζωή τους στην ηφαιστειακή έκρηξη της Δευτέρας, ενώ ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων έφθασε χθες τους οκτώ νεκρούς, καθώς δύο άνθρωποι που νοσηλεύονται με εγκαύματα υπέκυψαν σε νοσοκομεία.

Στο νησί Ουακαάρι («το ορατό», στη γλώσσα Μαορί), ή Γουάιτ, η αστυνομία ελπίζει να εντοπίσει τα πτώματα των εννέα ανθρώπων που αγνοούνται και θεωρείται σίγουρο πως είναι νεκροί και σκεπασμένοι από συντρίμμια και ηφαιστειακή τέφρα.

Πάνω από 20 εγκαυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οριστικοποιούμε ένα σχέδιο για την ανάκτηση των πτωμάτων από το Ουακαάρι/νησί Γουάιτ αύριο το πρωί», δήλωσε σήμερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας Τζον Τιμς και πρόσθεσε πως οι οικογένειες θα ενημερωθούν για την επιχείρηση.

Η κατάσταση στο ηφαίστειο είναι «εξαιρετικά ευμετάβλητη» και ενδέχεται να σημειωθεί νέα έκρηξη μέσα σε μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές. Από τον κρατήρα του ηφαιστείου, δημοφιλή προορισμό για τους ξένους τουρίστες στη Νέα Ζηλανδία, εκλύθηκαν μεγάλες ποσότητες ηφαιστειακής τέφρας και αερίων με θερμοκρασίες εκατοντάδων βαθμών Κελσίου και υψηλή τοξικότητα τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ζωής στο ακατοίκητο νησί.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι εισάγονται 1,2 εκατ. τετραγωνικά δέρματος, καθώς η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως δέκα προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση, έγραψε η εφημερίδα New Zealand Herald. Ομάδες χειρουργών σε διάφορες εγκαυματολογικές μονάδες εργάζονται ασταμάτητα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι πέντε Αυστραλοί επαναπατρίστηκαν για θεραπεία, άλλοι επτά θα επιστρέψουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ενώ ένας Αυστραλός θα παραμείνει στη Νέα Ζηλανδία για νοσηλεία. Ο ίδιος σημείωσε ότι πιστεύεται πως στην ηφαιστειακή έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 11 Αυστραλοί, βασιζόμενος στα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι νεοζηλανδικές αρχές για τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024