Πάνω από 20 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης: «Πρόκειται για συνολική ποσότητα πάνω από 22 κιλά κοκαΐνης, η όποια σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εισήχθη στη χώρα μας από Ιταλία, με φορτηγό όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Ακολούθως, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, την 5η Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν 1 κιλό και 258 γραμ. κοκαΐνης, πάνω από 2 κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.»

Επιπλέον, πρόσθεσε, συνέλαβαν τον 37χρονο οδηγό του οχήματος και σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Κατά τη διάρκεια εξονυχιστικής έρευνας στο φορτηγό «κυριολεκτικά πόντο – πόντο»  εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της. Στην κρύπτη βρέθηκαν 21 περίπου κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου αναφέρθηκε σε καταστροφή με καύση σε υψικάμινο 173 δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά καταστράφηκαν 86) περίπου κιλά ηρωίνης, πάνω από 64 κιλά κοκαΐνης, 2 τόνοι και 616 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 6,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης, 4.334 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες μεθαμφεταμίνης και 306 φαρμακευτικά δισκία.

Οι κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από 100 υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2019.

Τέλος, όπως επισημάνθηκε, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν πάνω από 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 14.440 άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου 11 τόνους κάνναβης, πάνω από 365 κιλά ηρωίνης, περίπου 228 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 34.200 ναρκωτικά χάπια.

Γράψτε το σχόλιο σας