Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους χθες στο Οβάλ Γραφείο.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας ανάμιξης στις προσεχείς προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η διάψευση

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Λαβρόφ διέψευσε ότι συζήτησαν με τον Τραμπ για τις εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, «ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε εναντίον κάθε απόπειρας ανάμιξης από μέρους της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και κάλεσε τη Ρωσία να επιλύσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία».

Το δελτίο Τύπου δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση Τραμπ – Λαβρόφ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, η οποία ήταν κλειστή για τον Τύπο.

«Δεν συζητήσαμε για τις εκλογές»

Από τη δική του πλευρά, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον Τραμπ για διάφορα ζητήματα – για την κατάσταση στον Κόλπο, το Ιράν, τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα, τον έλεγχο των εξοπλισμών, την προσπάθεια «εξομάλυνσης της διμερούς σχέσης», κ.ά.

Αρνήθηκε, ωστόσο, πως έγινε συζήτηση για το θέμα της φερόμενης ανάμιξης της Μόσχας στην αμερικανική πολιτική διαδικασία που θεωρούν βέβαιο ότι υπήρξε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Στην πραγματικότητα, δεν συζητήσαμε καν για τις εκλογές», είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας