Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Λαβρόφ διαψεύδει τον Λευκό Οίκο για τις... προειδοποιήσεις Τραμπ

Ο Λαβρόφ διαψεύδει τον Λευκό Οίκο για τις… προειδοποιήσεις Τραμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους χθες στο Οβάλ Γραφείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους χθες στο Οβάλ Γραφείο.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας ανάμιξης στις προσεχείς προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η διάψευση

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Λαβρόφ διέψευσε ότι συζήτησαν με τον Τραμπ για τις εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, «ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε εναντίον κάθε απόπειρας ανάμιξης από μέρους της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και κάλεσε τη Ρωσία να επιλύσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία».

Το δελτίο Τύπου δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση Τραμπ – Λαβρόφ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, η οποία ήταν κλειστή για τον Τύπο.

«Δεν συζητήσαμε για τις εκλογές»

Από τη δική του πλευρά, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον Τραμπ για διάφορα ζητήματα – για την κατάσταση στον Κόλπο, το Ιράν, τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα, τον έλεγχο των εξοπλισμών, την προσπάθεια «εξομάλυνσης της διμερούς σχέσης», κ.ά.

Αρνήθηκε, ωστόσο, πως έγινε συζήτηση για το θέμα της φερόμενης ανάμιξης της Μόσχας στην αμερικανική πολιτική διαδικασία που θεωρούν βέβαιο ότι υπήρξε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Στην πραγματικότητα, δεν συζητήσαμε καν για τις εκλογές», είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024