Δεκάδες νεαροί ακτιβιστές για το κλίμα και προασπιστές των αυτοχθόνων λαών αποβλήθηκαν σήμερα από το συνεδριακό κέντρο, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις της COP25 στη Μαδρίτη, αφού οργάνωσαν μια διαδήλωση με την οποία ζητούσαν από τα κράτη να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από περίπου 200 ανθρώπους αφαιρέθηκαν οι άδειες εισόδου στην 25η Σύνοδο για το Κλίμα του ΟΗΕ στη Μαδρίτη, αφού μέλη του προσωπικού ασφαλείας τους απομάκρυναν από τον χώρο, όπου διαδήλωναν, αναφέρουν πολλές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεκάδες νέοι οργάνωσαν ένα κοντσέρτο με κατσαρόλες (cacerolazo), αντλώντας έμπνευση από μια μορφή λαϊκής διαμαρτυρίας στη Νότια Αμερική, έξω από την αίθουσα όπου δεκάδες αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο συναντώνται για να συζητήσουν τρόπους για να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα»

Φωνάζοντας «Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα» και «Ντροπή, ντροπή, ντροπή», οι διαδηλωτές ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα κατά της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για το κλίμα, προτού τους απομακρύνουν οι ομάδες ασφαλείας και τους οδηγήσουν εκτός του κέντρου μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο