Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαμ από τη Βαλένθια, πέρασε και η Τσέλσι

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαμ από τη Βαλένθια, πέρασε και η Τσέλσι

Μεγάλο «διπλό» πρόκρισης οι «Νυχτερίδες» μέσα στο Άμστερνταμ (1-0). Πέρασαν και οι Άγγλοι με το 2-1 επί της Λιλ. Στο Γιουρόπα Λιγκ ο Άγιαξ

Πέρσι δεν ήταν απλά η ευχάριστη έκπληξη. Ήταν λόγος για να αγαπήσει κανείς ξανά το ποδόσφαιρο. Φέτος ελέω… ΠΑΟΚ, είδαμε από νωρίς πως έχει «αδυναμίες» έπειτα από τις μεγάλες καλοκαιρινές πωλήσεις.

Και τελικά, επειδή με έναν τρόπο ο Άγιαξ δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τον εαυτό του; Έγινε ίσως το μεγαλύτερο «θύμα» της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ολλανδοί είχαν δέκα βαθμοί. Τους έφτανε ένας κόντρα στη Βαλένθια.

Στο Άμστερνταμ όμως η… γιορτή της πρόκρισης έγινε νύχτα «θλίψης». Οι νυχτερίδες με το γκολ του Ροντρίγκο (24΄) επικράτησαν με 1-0 και συνεχίζουν να ονειρεύονται κάτω από τα άστρα. Μαζί τους και η Τσέλσι που έπραξε το αυτονόητο επικρατώντας της Λιλ (2-1) στο Λονδίνο.

Ισοβαθμία στην κορυφή (11β) με τους Ισπανούς στην πρώτη θέση. Και ο Άγιαξ στο Γιουρόπα Λιγκ μένοντας «εκτός» παρά την τεράστια βαθμολογική συγκομιδή του.

ΑΓΙΑΞ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 0-1

Η Βαλένθια λοιπόν σόκαρε το Άμστερνταμ, αφού με χρυσό γκολ του Ροντρίγκο πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άγιαξ (0-1). Οι Ισπανοί που πέρασαν και από το Στάμφορντ Μπριτζ, πραγματικά άξιναν αυτή την πρόκριση που ουσιαστικά σημαίνει και την μεγάλη επιστροφή τους στο προσκήνιο.

Η ομάδα του Άλμπερτ Θελάδες είχε την πιο δύσκολη αποστολή απόψε. Το ότι τα κατάφερε λέει πολλά.  Το παιχνίδι ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως οι νυχτερίδες κατάλαβαν γρήγορα ότι αυτό το τέμπο δεν τους ευνοεί.

Επέλεξαν να κοιμίσουν τον Άγιαξ και το σχέδιο έπιασε. Ο Ροντρίγκο κάρφωσε τον Ονανά μετά από υπέροχη μπαλιά του Φεράν Τόρες (24’) και οι Ολλανδοί πλημμύρισαν από άγχος.

Στα 96 λεπτά που κράτησε η αναμέτρηση ο Άγιαξ είχε μόνο μία τελική προς την αντίπαλη εστία (κι αυτή στο 89 με τον Μαρτίνες), αφού η Βαλένθια πήγε το παιχνίδι στο ξύλο (8 κίτρινες, μία κόκκινη), στις καθυστερήσεις και στην τακτική.

Οι νυχτερίδες άντεξαν ως το τέλος και την τελευταία στιγμή έκλεψαν και την πρωτιά του ομίλου από την Τσέλσι που είχε διαδικαστικό έργο απέναντι στην Λιλ.

ΤΣΕΛΣΙ-ΛΙΛ 2-1

Την ίδια στιγμή στην Αγγλία η Τσέλσι έκανε το καθήκον της απέναντι στη Λιλ. Έπαιρνε τη νίκη 2-1 προηγούμενη με δύο γκολ διαφορά από το πρώτο 45λεπτο και περίμενε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να διαπιστώσει εάν θα πανηγυρίσουν οι παίκτες της στο τέλος. Οι μπλε μόλις στο 19ο λεπτό έκαναν το 1-0 με τον Αμπραχαμ και στο 35ο λεπτό με τον Αθπιλικουέτα επισφραγίζοντας την ανωτερότητά τους. Οι Γάλλοι μείωσαν στο 78ο λεπτό αλλά χωρίς να αλλάζει κάτι.

Τα αποτελέσματα του ομίλου
Άγιαξ – Βαλένθια 0-1
(24’ Ροντρίγκο)

Τσέλσι – Λιλ 2-1
(19’ Αμπραχαμ, 35’ Αθπιλικουέτα – 78’ Ρεμί)

Η Βαθμολογία
Βαλένθια 11 (9-7)
Τσέλσι 11 (11-9)
Άγιαξ 10 (12-6)
Λιλ 1 (4-14)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024