Αν κάτι προβλημάτισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, δεν ήταν σίγουρα η συνάντηση με την Ορτέζ. Οι «κιτρινόμαυροι» με… ένδυμα περιπάτου, δεν άφησαν περιθώρια στους Γάλλους να τους αμφισβητήσουν και με το εντυπωσιακό 67-79, πρόσθεσαν άλλη μια νίκη στη συγκομιδή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότερο κουράστηκαν για να φτάσουν στον προορισμό τους και λιγότερο για να πάρουν αποτέλεσμα.
Οι Γάλλοι είχαν κάποτε… αμυντικό δόγμα και την περιβόητη «γραμμή Μαζινό», όμως απέναντι στην ΑΕΚ η άμυνά τους έμοιαζε με τα φημισμένα τυριά που βγάζουν κι είναι μαλακά σαν βούτυρο. Ο Λάνγκφορντ έχει βγάλει και με μεγαλύτερη δυσκολία το ψωμί του (δεν ήταν, πάντως, στην πιο εύστοχη βραδιά του), αλλά κι απόψε χάρισε την ομορφότερη στιγμή του αγώνα, ένα καλάθι που λίγοι μπορούν να σημειώσουν.
Ο Ρέι είχε επίδραση στο επιθετικό κομμάτι, ο Χρυσικόπουλος με τον Σαντ Ρος έκαναν πράγματα, ο Τσάλμερς εμφανίστηκε και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει, δίχως να είναι αυτό που ήταν κάποτε. Καλύτερος παίκτης ήταν ο Σαντ Ρος, που άγγιξε το νταμπλ νταμπλ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ενώ χαμηλή ήταν η πτήση για τον Σλότερ (δεν έπαιξε και πολύ).
Οι γηπεδούχοι προσέγγισαν λάθος τον αγώνα, προσδοκώντας να νικήσουν από την επίθεση. Η διαφορά ταλέντου ήταν εμφανής, οπότε οι προσπάθειες στο μπροστά μέρος του γηπέδου ήταν ατελέσφορες. Είχαν επιθετικό πλουραλισμό, με τρεις διψήφιους κι άλλους τρεις εκεί κοντά, αλλά οι επιστροφές τους ήταν τραγικές κι η αμυντική τους συμπεριφορά εξήγησε γιατί βρίσκονται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στο NBA και στα 22 του, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατακτά το εν λόγω βραβείο.
Ο Κέντρικ Ναν πέταξε… καρφιά για το παιχνίδι του Σάσα Βεζένκοφ, γράφοντας σε διαδικτυακό σχόλιο ότι ο Βούλγαρος σταρ του Ολυμπιακού βοηθιέται από τους διαιτητές.