Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Θρυλική νίκη και πρόκριση στους 32 του Europa League

Ολυμπιακός : Θρυλική νίκη και πρόκριση στους 32 του Europa League

Ο Θρύλος της Ευρώπης είναι εδώ! Με πέναλτι του Ελ Αραμπί οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 του Ερυθρού Αστέρα και προκρίθηκαν στους «32»του Europa League – Η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μόνο ο Ολυμπιακός! Σε μια μαγική βραδιά στο Καραϊσκάκη, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με 1-0 του Ερυθρού Αστέρα, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 88’ και προκρίθηκε ως τρίτος στον όμιλό του στους «32» του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν μια μεγάλη μάχη με τους Σέρβους, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να πιστεύουν στη νίκη – πρόκριση και τελικά δικαιώθηκαν στο 88’, πανηγυρίζοντας μαζί με τους φιλάθλους τους μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός: Το καμάρι της Ελλάδας!

Μια πρόκριση, που χαρίζει πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα, στη μάχη που δίνει για την 15η θέση στην βαθμολογία της UEFA. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο, κάνοντας περήφανους όλους τους Ελληνες.

Οι Πειραιώτες κοίταξαν στα μάτια τα μεγαθήρια του ομίλου, Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, κέρδισαν τον Ερυθρό Αστέρα στο κρίσιμο παιχνίδι και με τις σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποίησαν απέδειξαν ότι ανήκουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι έτη φωτός μακριά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Στο αποψινό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός δεν… λύγισε ούτε από την πίεση του αποτελέσματος, ούτε από την ατυχία. Τα έδωσε όλα και στο 88’ βρήκε το γκολ της λύτρωσης από το σημείο του πέναλτι με τον Ελ Αραμπί.

Ένα γκολ από τον Μαροκινό, το οποίο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, την τρίτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στους «32» του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τους ομίλους του Champions League με 4 πόντους, αφήνοντας τον Ερυθρό Αστέρα στους 3, ενώ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πέρασαν οι Μπάγερν Μονάχου (18 π.) και Τότεναμ (10π).

Ο Ολυμπιακός πλέον αφήνει πίσω του τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και επικεντρώνεται στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι επιλογές του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και τον Γιασίν Μεριά στο πλευρό του Ρούμπεν Σεμέδο. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε την ομάδα του με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Ποντένσε και Μασούρας στα δύο «φτερά» και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Εκανε ευκαιρίες, αλλά…

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πήρε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Μποριάν. Στο 6ο λεπτό ο Ποντένσε έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Μασούρα ήταν άστοχος.

Όπως επίσης και το σουτ που επιχείρησε ο Καμαρά τρία λεπτά αργότερα. Στο 18’ ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως, για μια ακόμα φορά η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Μποριάν. Στο 26’ η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά, αυτός σούταρε και πάλι δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά δεν στάθηκε τυχερός.

Στο 32’ ο Τσιμίκας έκανε τη βαθιά μπαλιά από αριστερά, ο Ποντένσε κατέβασε, σούταρε, ο Μπόριαν απέκρουσε, ο Ομάρ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά και πάλι ο πορτιέρο του Ερυθρού Αστέρα απέκρουσε.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ με τον Ελ Αραμπί να χάνει τεράστια ευκαιρία. Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαροκινός πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Πέναλτι για τον Ερυθρό Αστέρα

Και εκεί που ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ, στο 41’ ο Ερυθρός Αστέρας κόντρα στη ροή του αγώνα κέρδισε πέναλτι με τον Μάρκο Μάριν. Οι Σέρβοι έκλεψαν στον χώρο του κέντρου, ο Μάριν βρέθηκε στην περιοχή του Ζοσέ Σα, ντρίμπλαρε τον Γκιγιέρμε και ο Βραζιλιάνος χαφ με τη φόρα που είχε ανέτρεψε τον αντίπαλό του. Ο Τομανέ ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Πορτογάλου πορτιέρο του Ολυμπιακού. Στα εναπομείναντα λεπτά η μπάλα ήταν πάνω-κάτω, αλλά χωρίς να μπει κάποιο γκολ. Ετσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

Ιδια εικόνα: Μονότερμα και χαμένες ευκαιρίες

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος με στόχο να βρουν το γκολ της λύτρωσης. Στο 54’ το σουτ του Γκιγιέρμε έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπόριαν. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ελ Αραμπί.

Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ερυθρού Αστέρα. Ο Μαρτίνς μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας άρχισε τις αλλαγές, με τον Πορτογάλο στο 61’ να βάζει τον Γκερέρο αντί του Καμαρά. Στο 64’ ο Ποντένσε άγγιξε το γκολ. Ο βραχύσωμος χαφ βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Μπόριαν του είπε «όχι». Στο 70’ ο Πορτογάλος απείλησε ξανά. Η μπάλα του στρώθηκε, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Λύτρωση από την άσπρη βούλα

Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς έβαλε και τον Λοβέρα αντί του Μασούρα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να θέλει, αλλά να μην μπορεί να φτάσει στο γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 86’ όταν ο Ζαντέρ, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 82’, έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ερυθρού Αστέρα. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Μποριάν από την άλλη πλευρά και έκανε το 1-0, βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη.

Μετά το γκολ ο Μαρτίνς έκανε και την τρίτη του αλλαγή, βάζοντας τον Μπενζιά για να δέσει το κέντρο. Στις καθυστερήσεις μάλιστα, παρότι ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτός που καιγόταν για το γκολ, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έχασε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0. Γκερέρο και Ποντένσε σπατάλησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αλλά όλα αυτά είχαν πλέον μικρή σημασία. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν στα χέρια τους την πρόκριση και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (71’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά).

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ρόντιτς (82’ Ζάντερ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς Γκόμπελιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκιε), Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024