Είναι κάποια παιχνίδια, που λες ότι όλο το βράδυ να παίζουν, δεν θα αλλάξει ο νικητής.
Το Περιστέρι μπορεί να μην εξασφάλισε σε καμία στιγμή του αγώνα με την Γκαζιαντέπ… διαφορά ασφαλείας (αν υπάρχει τέτοιος όρος, στο σύγχρονο μπάσκετ), αλλά ταυτόχρονα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν υπήρχε ανησυχία για την έκβαση και το αποτέλεσμα.
Οι «πρίγκηπες της δυτικής όχθης» επικράτησαν με 87-79, έχοντας το μυαλό περισσότερο στην επίθεση.
Κανείς δεν έκανε… εντυπωσιακή εμφάνιση, όμως κανείς δεν έμεινε πίσω. Το Περιστέρι σούταρε πολύ καλά (41.6% στα τρίποντα, 61.2% στα δίποντα κι 73% στις βολές), κυριάρχησε σε ριμπάουντ και ασίστ, τη στιγμή που οι Τούρκοι είχαν χειρότερα ποσοστά.
Ο Χάτσερ με τον Μόουζες ήταν αυτοί που σήκωσαν το σκοράρισμα, από κοντά ήταν οι Βασιλόπουλος, Αγραβάνης και Σμιθ, βοήθησε κι ο Μορέιρα, όμως κορυφαίος όλων ήταν ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πολύ καλή ήταν κι η παρουσία του Γκρέι (9 πόντοι, 6 ασίστ), δείγμα του ότι ο Νίκος Παπανικολόπουλος πήρε πολλά από πολλούς.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε καλή βραδιά τον Γέλοβατς και τον Ριτς, ενώ στο μπροστά μέρος του γηπέδου ήταν καλό κι ο Μπούβα, αλλά το πρόβλημα για την ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς ήταν στην άμυνα, εκεί όπου δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν τον επιθετικό οίστρο των γηπεδούχων.
Οι Νιου Γιορκ Νικς διέλυσαν με 130-93 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Game 4 και πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά μετά το 1999, σπάζοντας παράλληλα μια σειρά από ιστορικά ρεκόρ.
Τα δεδομένα που υπάρχουν για τον τόπο διεξαγωγής του Final Four της Euroleague το 2027 – Η συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η… αστάθεια στην περιοχή και οι πιθανότερες έδρες στην Ευρώπη.