Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάτι «τρέχει» με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ποιοι θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου

Κάτι «τρέχει» με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ποιοι θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας : Ξαναφούντωσαν τα σενάρια ενώ πλέον μπήκε ξαφνικά στο τραπέζι και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου

Σε πόκερ της κεντροαριστεράς  οδεύει να εξελιχθεί η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, παρά τις φήμες και τα σενάρια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά μπήκε στο χορό και έστειλε το μήνυμα προς όλες κατευθύνσεις, λέγοντας πως υπάρχει η ανάγκη συναίνεσης και για αυτό πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, υπογραμμίζοντας δε πως και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου πληρούν τις προϋποθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, πλέον σε νέο ρόλο από εκείνο του 2014, όταν δηλαδή είχε την κοινοβουλευτική δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές,  αναζητά τρόπο να πρωταγωνιστήσει πολιτικά στην εκλογή του νέου Προέδρου, ενδεχομένως με πρόταση – άσσο που θα αφορά ένα πρόσωπο που ταράξει τα νερά.

Παραφιλολογία

Και εδώ έρχεται η φήμη για το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Η  παραφιλολογία για τις κινήσεις του ξεκίνησε εντόνως μετά την ανακοίνωση των μελών της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατακλύζεται από πλειάδα στελεχών του “παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ”. Το κλείσιμο του ματιού ήταν ξεκάθαρο και ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά το εγχείρημα της μετεξέλιξης του κόμματος με σαφή στρατηγική: Οι ΠΑΣΟΚογενείς είναι συνιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά ταύτα, ότι και να είχε στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας, τον  κύκλο των σεναρίων για συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, με πρόσφατη συνέντευξη του,   διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη των στελεχών του και της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης με  μεταγραφές στελεχών.

Σε όλα αυτά όμως δεν έχει υπολογίσει τις σκέψεις που φημολογείται ότι έχει ο Αλέξης Τσίπρας  για το διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου, εφόσον δεν ανανεώσει τη θητεία του στην Ηρώδου Αττικού. Υπό το πρίσμα, λοιπόν,  του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ενιαία προοδευτική παράταξη, με έντονο πασοκικό άρωμα, υπάρχουν έντονα τα σενάρια πως εξετάζει να προτείνει  τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Η διακίνηση των σεναρίων κάνουν πολλούς να αναφέρουν πως αποτελεί μία ακόμα μπλόφα ή και ένας τακτικισμός, για να φέρει σε αμηχανία το  Κίνημα Αλλαγής ή και να επιβληθεί στο χώρο. Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό, πως ο Αλέξης Τσίπρας πολιορκεί το χώρο του ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας όλους τους συμβολισμούς της ιστορίας του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα άλλα ονόματα

Βεβαίως, αυτά τα ονόματα που «παίζουν» είναι διακαείς πόθοι στο χώρο της Κεντροαριστεράς που ενδεχομένως να μη βρίσκουν ευήκωα ώτα στη ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει μέσα στις γιορτές για το πρόσωπο που ο ίδιος θα προτείνει με τη δική του επιθυμία να είναι μια γυναίκα που θα δώσει διαφορετικό πολιτικό στίγμα και βαρύτητα στο ρόλο του Προέδρου.

Τα ονόματα του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Μητσοτάκη φαίνεται να έχουν καεί, παρά το γεγονός ότι ο πρώτος πιέζει και ρίχνει τροχειοδεικτικές βολές, όπως έκανε πρόσφατα στο συνέδριο του κόμματος. Πιθανότατα να μην ανανεωθεί η θητεία και του Προκόπη Παυλόπουλου, αν και θα τον ψήφιζαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Παίζουν» πάντα τα σενάρια ενός μη πολιτικού προσώπου όπως ο Ν. Αλιβιζάτος ή ο Λ. Παπαδήμος, ή η κ. Σακελλαροπούλου από το ΣτΕ, ωστόσο, στην παρούσα χρονική στιγμή, με τα κρίσιμα εθνικά θέματα να «καίνε» κάποιοι λένε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα όχι κάποιος «συνταξιούχος» της πολιτικής.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024