Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Πάιατ - Τσίπρα : Τι συζήτησαν

Συνάντηση Πάιατ – Τσίπρα : Τι συζήτησαν

Μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε τετ α τετ και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε τετ α τετ και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντησή των δύο ανδρών έγινε νωρίτερα στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου.

Τις ανακοινώσεις έκαναν μέσω των social media οι κ.κ. Πάιατ και Τσίπρας.

Στην ατζέντα των συνομιλιών του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μεταξύ άλλων το εξοπλιστικό πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η «στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διαρκώς ανοδική πορεία των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας»

Ο κ. Πάιατ, μέσω twitter εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, που συζήτησαν επίσης την ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας και τις ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Συνάντησα σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το πλαίσιο συνεργασίας 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, τις προοπτικές του αγωγού EastMed και την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την υπογραφή συμφωνίας με τη σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συνάντησα σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στιςΤετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Πάιατ επισκέφτηκε το Μαξίμου και είχε συνομιλίες με τον κ. Μητσοτάκη ενόψει του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και της επικείμενης συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ.Πάιατ από την πλευρά του τόνισε ότι αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της σημασίας που έχει η Ελλάδα για τις ΗΠΑ ως ένας πυλώνας σταθερότητας σε μια κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024