Ποιο σενάριο προέκρινε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την προεδρία της Δημοκρατίας
Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε έμμεσα στη Φώφη Γεννηματά απορρίπτοντας την πρότασή της για Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Σημίτη ή Γιώργο Παπανδρέου στην προεδρία της Δημοκρατίας
Έμμεση απάντηση στη Φώφη Γεννηματά δίνει ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης, απορρίπτοντας την πρότασή της για Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Σημίτη ή Γιώργο Παπανδρέου ως υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» τονίζει με νόημα ότι «από διάφορες προελεύσεις έχουμε ονόματα που έρχονται και παρέρχονται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει -και έτσι περιορίζεται η δεξαμενή».
Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, το γεγονός ότι έχουν καταστεί πιο ήπιες οι πλειοψηφίες για εκλογή «δεν αναιρεί την πολιτική νομιμοποίηση» του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εάν για παράδειγμα προτείνει ο πρωθυπουργός πρόσωπο που δεν συγκεντρώνει συναίνεση, η ευθύνη που του αναλογεί είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν που με την παρένθεση των εκλογών υπήρχε θεσμικό ξέπλυμα», επιχειρηματολόγησε σχετικά.
Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης δίνει πόντους στο σενάριο της γυναικείας υποψηφιότητας για το προεδρικό μέγαρο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν κάνουμε διάκριση λόγω φύλου, ούτε υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου. Θα ήθελα σε κρίσιμες θέσεις να έχουμε περισσότερες γυναίκες».
Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου καθώς το απώτατο χρονικά σημείο είναι τα μέσα Φεβρουαρίου δεδομένου ότι η Προεδρική εκλογή θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο.
Επεσήμανε, τέλος, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκφράζει την ενότητα του έθνους, άρα υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να είναι σθεναρός υπερασπιστής των εθνικών θέσεων».
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442