Η μουσικοθεατρική ομάδα ValSia μετά τη «Σταχτομπούτα» και το «Μικρό σπίτι στην Αθήνα» που παίχτηκε στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά «The Proof Show» εμπνευσμένο από τo παραμύθι «Sole, Luna e Talia» από το Pentamerone του Τζιαμπατίστα Μπαζίλε.

Δύο άκρως διαφορετικές κοπέλες, η Sole και η Luna, παίρνουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό, όπου πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και να κερδίσει η καλύτερη.

Ένας διοργανωτής κινεί τα νήματα, ο Maestro. 5 μέρες, 5 δοκιμασίες.

Οι κοπέλες εμφανίζονται κάθε βράδυ ζωντανά μπροστά στο κοινό για να διαγωνιστούν. Οι όροι του Maestro είναι συγκεκριμένοι. Πρέπει να κερδίσει η καλύτερη, χωρίς όμως να φανεί παραπάνω από την άλλη.

 

 

 

Η οποιαδήποτε προσπάθεια ή υπερβάλλων ζήλος για παραπάνω προβολή είναι πόντος προς τα κάτω. Παρά την αντιζηλία, πρέπει να δείχνουν αγαπημένες και να εκπέμπουν στο κοινό την αίσθηση σαν να είναι συγκρότημα χρόνια. Αγαπημένες πάση θυσία.

Ακόμη κι όταν ο Maestro τους αποκαλύψει ότι το έπαθλο δεν είναι αυτό που νόμιζαν αλλά η ίδια τους η ζωή. Η καλύτερη θα ζήσει.

Ποια ανάγκη οδηγεί τον άνθρωπο στο να αποδείξει ότι αξίζει; Γιατί η ευτυχία κάποιου να εξαρτάται τόσο πολύ από την αποδοχή ή μη των άλλων; Ο φόβος της απόρριψης και της μοναξιάς έχει συχνά ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πλασματικής εικόνας.

Ενός ανθρώπου άτρωτου, χωρίς ρωγμές, χωρίς αδυναμίες, που το μόνο που έχει να μοιραστεί με τους γύρω του είναι στιγμές χαράς και λάμψης. Βασίζεται λοιπόν, από το φόβο της μοναξιάς, σ’ έναν πλασματικό – αλλά αποδεκτό στους γύρω – εαυτό, με αποτέλεσμα όμως να αισθάνεται ακόμη πιο μόνος καθώς δεν έχει κανέναν να τον ξέρει ουσιαστικά. Ένας φαύλος κύκλος.

Το «The Proof Show» ενώ μοιάζει μ’ έναν απλό διαγωνισμό, στην πραγματικότητα είναι ένα οργανωμένο πείραμα που ερευνά την ανθρώπινη φύση και την αχαλίνωτη ανάγκη ενός φαίνεσθαι που συγκρούεται με το είναι.

 

Ταυτότητα παράστασης

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας – Κείμενο: ValSia

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Δήμος Κλημενώφ

Μουσική: ValSia

Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Video: Μαρία Ελισάβετ Κοτίνη

 

Παίζουν:

Sole: Βαλέρια Δημητριάδου

Luna: Αθανασία Κουρκάκη

Maestro: Νίκος Χατζόπουλος (σε video προβολή)

 

Πληροφορίες παραστάσεων

Red Jasper Cabaret Theatre Κεφαληνίας 18, Κυψέλη

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15 (Από 22 Δεκεμβρίου για 12 παραστάσεις)

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Μειωμένο 7€, Περιορισμένης ορατότητας μπαρ 6€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, WIND, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk, Yoleni’s

 

Γράψτε το σχόλιο σας