Ο ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως Mr Bitcoin, βρίσκεται από τον περασμένο Φεβρουάριο κρατούμενος στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Ωστόσο φαίνεται πως σε εξέλιξη είναι έρευνα ώστε να διαπιστωθεί γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο για δέκα ολόκληρους μήνες κι ενώ τρεις χώρες ζητούν την έκδοσή του.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha, την ώρα που ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία ζητούν την έκδοση του ιδρυτή του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, τα ερωτήματα είναι ουκ ολίγα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το 2017 στην Χαλκιδική κι έκτοτε κρατείται στις δικαστικές φυλακές.

Όμως από τον Φεβρουάριο του 2019 βρίσκεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου μεταφέρθηκε μετά από την πολύμηνη απεργία πείνας του.

Έφοδος για τις συνθήκες κράτησης

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έκανε έφοδο στο νοσοκομείο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες κράτησής του.

Στην συνέχεια απέστειλε έγγραφο στην εισαγγελέα Πειραιά με το οποίο ζητά έρευνα για να διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι υγείας βάσει των οποίων ο κρατούμενος Αλεξάντερ Βίνικ πρέπει να εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, η δικηγόρος του Mr Bitcoin, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε πως για 29 μήνες ο πελάτης της κρατείται χωρίς δίκη και χωρίς ποινή ενώ, όπως τονίζει, είναι «όμηρος» στην χώρα μας και πως οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του για να τον χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο εναντίον της Ρωσίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο