Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bitcoin : Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δέχεται το κρυπτονόμισμα - Πόσο κάνει μια τυρόπιτα

Bitcoin : Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δέχεται το κρυπτονόμισμα – Πόσο κάνει μια τυρόπιτα

Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δέχεται bitcoin. Ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν σε κρυπτονόμισμα; Πόσο κάνει μια τυρόπιτα;

Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δέχεται bitcoin. Ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν σε κρυπτονόμισμα; Πόσο κάνει μια τυρόπιτα;

«Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με bitcoin και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες» διευκρινίζει ο ιδιοκτήτης του φούρνου Σταύρος Ιγγλεζάκης.

Πόσα bitcoin κάνει μια τυρόπιτα;

Την ίδια ώρα που στη Νέα Ζηλανδία έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου η πειραματική εφαρμογή πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων σε κρυπτονόμισμα, ένας Θεσσαλονικιός ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο της πόλης υιοθετεί τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής στο κατάστημα του.

Ο Στράτος Ιγγλεζάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιλογή να πληρώνεται τις χωριάτικες τυρόπιτες, τα κουλούρια, τα ψωμιά και όλα τα προϊόντα του και σε bitcoin, επισημαίνει ότι θεωρεί ασφαλή τη συγκεκριμένη συναλλαγή, «καθώς (τα bitcoins) είναι αναγνωρισμένα από την ΕΕ και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος».

«Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με bitcoin και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες» διευκρινίζει ο κ. Ιγγλεζάκης, «ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα».

«Ο λόγος που αποφάσισα να το εφαρμόσω στο κατάστημα μου τις συναλλαγές με bitcoin, είναι η αγάπη μου για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές», αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρηση μας».

Πώς μπορεί κάποιος να πληρώσει με bitcoins

Σε μια προσπάθεια να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές είπε πως, «μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ, σε bitcoin αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, όταν το ένα bitcoin σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ. Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές.

Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση wallet και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες.

Το ένα bitcoin όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια satoshi. Το όνομα Satoshi ανήκει στο δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος» όπως επισημαίνει ο κ. Ιγγλεζάκης.

«Ο όρος κρυπτονόμισμα» εξηγεί, «δεν είναι κάτι κρυφό όπως θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, αλλά είναι βασισμένος στην κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνονται με ασφάλεια οι συναλλαγές».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024