Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη ηθοποιού για βιασμό ταξιτζή: Κατέθεσε ο ιατρός - Ένταση μεταξύ των δύο πλευρών

Δίκη ηθοποιού για βιασμό ταξιτζή: Κατέθεσε ο ιατρός – Ένταση μεταξύ των δύο πλευρών

Τι κατέθεσε στη δίκη ιατρός του δημόσιου νοσοκομείου όπου έφτασαν ο ηθοποιός και ο ταξιτζής μετά τον φερόμενο βιασμό.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για τον βιασμό ενός οδηγού ταξί, πριν από περίπου ένα χρόνο σε απόμερο σημείο, πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

Η δίκη σημαδεύτηκε από αντεγκλήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων του κατηγορουμένου και του θύματος.

Σήμερα, κατέθεσε ο ιατρός του δημόσιου νοσοκομείου, όπου είχαν φτάσει οι δυο άντρες αμέσως μετά το περιστατικό.

Ένταση στη δίκη

Μάλιστα, κατά της διάρκειας της διαδικασίας σημειώθηκε ένταση με υποστηρικτές του κατηγορούμενου ηθοποιού που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα να αποκαλούν το φερόμενο ως θύμα «σίχαμα, απατεώνα, αλήτη».

Στον αντίποδα, η μητέρα του ηθοποιού ξέσπασε λέγοντας πως ο γιος της βρίσκεται άδικα 13 μήνες στη φυλακή, ενώ η μητέρα του οδηγού ταξί ζητούσε την επέμβαση των αστυνομικών ώστε να προστατευθεί η ίδια και ο γιος της.

Τέλος, η υπεράσπιση του ηθοποιού υπέβαλλε στο δικαστήριο αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης λόγω εορτών, το οποίο όμως απερρίφθη από την έδρα. Τότε μέλη του ακροατηρίου ακούστηκαν να φωνάζουν «αίσχος» και να κατηγορούν το δικαστήριο για ομοφοβία.

Τι κατέθεσε ο ιατρός που είδε τον ηθοποιό και τον οδηγό ταξί

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ιατρός του δημόσιου νοσοκομείου, όπου είχαν φτάσει οι δυο άντρες αμέσως μετά το περιστατικό.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο μάρτυρας – ιατρός ανέφερε καταρχάς πως κατηγορούμενος και θύμα θα έπρεπε να είναι σήμερα φίλοι και όχι αντίδικοι, διότι, όπως είπε, ο ένας έσωσε τη ζωή του άλλου.

Ο ιατρός ανέφερε ότι πρώτα αντίκρυσε τον οδηγό ταξί «μαινόμενο» να φωνάζει «σώστε το παιδί θα σας σκοτώσω».

«Πέσαμε πάνω στον ηθοποιό, τον βάλαμε σε φορείο. Δεν είχε τις αισθήσεις του» είπε ο μάρτυρας και προσέθεσε: «Ξαφνικά όμως ξύπνησε στο φορείο και μας έλεγε αφήστε με, δεν θέλω καμία εξέταση».

Ωστόσο, όπως είπε ο μάρτυρας παράλληλα άκουγε και τις φωνές του ταξιτζή που φώναζε ότι δεν αισθάνεται καλά. «Προσπαθούσαμε να βάλουμε στο φορείο τον ηθοποιό και ο κύριος με το ταξί φώναζε “τι μου κάνανε οι αλήτες, θα σας σκοτώσω, τι μου βάλανε στον καφέ”».

Σύμφωνα με το μάρτυρα «η επιθετικότητα του οδηγού του ταξί ήταν μεγάλη».

Χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο: «Ο οδηγός του ταξί ήταν υπερδιεγερτικός, απειλούσε τον ηθοποιό του έλεγε τι μου κάνατε ρε αλήτες. Κάποια στιγμή είχε τραβήξει έξω από το ταξί τον ηθοποιό και του έριξε μια κλωτσιά…

Σημείωσε πάντως ότι και οι δύο αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Ερωτηθείς δε από την πολιτική αγωγή για τον αν ο οδηγός ταξί είχε την εικόνα ανθρώπου με μεταπτώσεις, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά.

«Το ταξί μύριζε άσχημα» – «Ο οδηγός μου είπε ότι τον βίασαν»

Ακόμη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας υποστήριξε πως «το ταξί μύριζε άσχημα πολύ» και ότι πράγματι υπήρχε όντως μέσα σε αυτό ένα ποτήρι με καφέ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο ίδιος φωτογράφησε το κύπελλο με τον καφέ και σήμερα επέδειξε μάλιστα και την σχετική φωτογραφία στο δικαστήριο.

«Ο οδηγός ταξί επανέλαβε πολλές φορές την φράση τι μου ρίξανε μέσα στον καφέ…. Μου είπε κάποια στιγμή εκεί στα σκαλάκια στο νοσοκομείο ότι τον βίασαν. Εγώ όπως τους είδα νόμιζα ότι είχαν προσωπική διαφορά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο οδηγός ταξί οδήγησε και ήρθε στο νοσοκομείο. Πάντως αν του είχαν ρίξει ναρκωτικά κινδύνεψαν ζωές».

Μάλιστα, ο μάρτυρας σε μια αποστροφή της κατάθεσής του ανέφερε: «Πάντως αν θέλεις να κάνεις κάτι σε κάποιον δεν του ρίχνεις υπερδεγιερτικό… Αυτοί οι δυο άνθρωποι παρουσίαζαν εκείνο το βράδυ εντελώς διαφορετική εικόνα».

Ακόμη, ανέφερε πως εκείνο το βράδυ υπέπεσε στην αντίληψή του πως αστυνομικός κλώτσησε αντικείμενο που είχε πέσει από την τσέπη του ηθοποιού.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Ιανουαρίου

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024