Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ούτε η παιδική αθωότητα σταματά τους φασίστες

Ούτε η παιδική αθωότητα σταματά τους φασίστες

Αυτή τη φορά, ένας πατέρας έκανε το παιδί του μάρτυρα στο ρατσιστικό του μίσος, στέλνοντας στο νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Καταφέραμε να τους εξαφανίσουμε από το ελληνικό κοινοβούλιο, ωστόσο συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, έτσι όπως είχαν μάθει: ύπουλα και εκεί που τους παίρνει.

Μετά τα μπλοκά κατά των προσφυγόπουλων και τις επιθέσεις σε παιδιά μεταναστών, ένα νέο περιστατικό, στην καρδιά της Αθήνας, έρχεται να μας θυμίσει την εγκληματική δράση των φασιστών.

Αυτή τη φορά, ένας πατέρας έκανε το παιδί του μάρτυρα στο ρατσιστικό του μίσος, στέλνοντας στο νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, «ένας φασιστοειδής γονέας έστησε καρτέρι σε μικρό μαθητή(!) με καταγωγή από τις Φιλιππίνες και τον οδήγησε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού αφού τον χτύπησε. Ο τραμπούκος επιτέθηκε στο παιδί με παρουσία της μαθήτριας κόρης του».

Στον δράστη υποβλήθηκε μήνυση, ωστόσο οι γονείς συνεχίζουν να ανησυχούν, καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν είναι η πρώτη φορά που τραμπουκίζει ο συγκεκριμένος.

«Η γειτονιά των Αμπελοκήπων έχει αγκαλιάσει τους μετανάστες και τις μετανάστριες από τις Φιλιππίνες εδώ και πολλά χρόνια. Τα παιδιά είναι στα σχολειά χρόνια» αναφέρει στην καταγγελία της η ΚΕΕΡΦΑ. «Διώξαμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή και τους οδηγήσαμε να κλείσουν τα Κεντρικά Γραφεία στην περιοχή».

Στο στόχαστρο τα προσφυγόπουλα

Δύσκολο άλλωστε να ξεχαστεί το αποτρόπαιο περιστατικό στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου φασιστοειδή χαράκωσαν 13χρονο προσφυγόπουλο, μαθητή Γυμνασίου, απειλώντας το να μην ξαναπατήσει στο σχολείο του.

Οι δράστες, και οι δύο, φορούσαν κουκούλες, ώστε να μην είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά τους. Ακινητοποίησαν τον 13χρονο, τον έριξαν στο έδαφος και του προξένησαν τραύματα.

Τα γεγονότα καταγράφτηκαν, ωστόσο οι δράστες δε βρέθηκαν ποτέ.

Μια μέρα αργότερα, οι ακραίες αντιδράσεις βλέπουμε να συνεχίζονται κατά μικρών παιδιών στη Λάρισα.

Φασιστικές φωνές συγκεντρώθηκαν και έστησαν μπλόκο, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο λεωφορείου, που μετέφερε προσφυγόπουλα, στην πόλη.

Τα παιδιά αυτά, 12 έως 18 ετών θα έβρισκαν στέγη σε ξενοδοχείο της πόλης, μέχρι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ρατσιστικό μένος των κατοίκων.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024