
Δύο σεισμοί 3,7 και 4,4 Ρίχτερ μέσα σε 14 λεπτά ταρακούνησαν τη δυτική Κρήτη
Δύο σεισμοί σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Χώρας των Σφακίων, οι οποίοι έγιναν αισθητοί και στην πόλη των Χανίων.
Δύο σεισμοί σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Χώρας των Σφακίων, οι οποίοι έγιναν αισθητοί και στην πόλη των Χανίων.
Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ και καταγράφηκε την 00.27 της Δευτέρας.
Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 29 χιλιομέτρων δυτικά νοτιοδυτικά της Χώρας των Σφακίων και το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 7,1 χιλιόμετρα.
Σε δεκατέσσερα λεπτά
Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, την 00.41, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ που προερχόταν από τον ίδιο εστιακό χώρο.
Το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 3,8 χιλιόμετρα. Δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί ζημιές από αυτές τις δύο σεισμικές δονήσεις.
Στον ίδιο υποθαλάσσιο χώρο καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ το πρωί της περασμένης Παρασκευής.
- Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον της OpenAI και της Microsoft – Διεκδικεί αποζημίωση 150 δισ. δολαρίων
- Αϊτή: Αποχωρούν οι τελευταίοι κενυάτες αστυνομικοί
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις
