Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας με επίθεση στον Μητσοτάκη
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στους Έλληνες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και υπογραμμίζει ότι εκείνοι ήταν που διέπραξαν τις θηριωδίες κατά των Τούρκων πριν από έναν αιώνα.
Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του στο συνέδριο για το «Έγκλημα της Γενοκτονίας» δίνει η Αγκυρα.
«Απορρίπτουμε ως αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας αλλά και του σήμερα κατά την ομιλία του στο «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» που οργανώθηκε στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019» αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στους Έλληνες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και υπογραμμίζει ότι εκείνοι ήταν που διέπραξαν τις θηριωδίες κατά των Τούρκων πριν από έναν αιώνα.
«Αν η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, που, σύμφωνα με την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών χωρών, διέπραξε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Τούρκων κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας».
Τέλος, η Αγκυρα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με βάση τις αρχές τις φιλίας και της καλής γειτονίας.
«Καλούμε την ελληνική ηγεσία, όπως έκανε κι ο έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και αγωνιστή κατά του κατοχικού ελληνικού στρατού, να σταματήσει να ονειροβατεί και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442