Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κούβα ο Εβο Μοράλες για ιατρικές εξετάσεις

Στην Κούβα ο Εβο Μοράλες για ιατρικές εξετάσεις

«Ο πρόεδρος Εβο Μοράλες βρίσκεται στην Κούβα για ιατρικό ραντεβού», επιβεβαίωσε η Γαβριέλα Μοντάνο, πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του στη Βολιβία.

Ο τέως πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, ο οποίος πριν περίπου ένα μήνα προσέφυγε στο Μεξικό, όπου του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, μετέβη στην Κούβα χθες Παρασκευή για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της μεξικανικής διπλωματίας Ρομπέρτο Βελάσκο.

«Αναχώρησε χθες»

«Ο πρόεδρος Εβο Μοράλες βρίσκεται στην Κούβα για ιατρικό ραντεβού με την κουβανική ιατρική ομάδα που τον παρακολουθούσε στη Βολιβία», επιβεβαίωσε η Γαβριέλα Μοντάνο, η πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του Μοράλες, σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το μεξικανικό ΥΠΕΞ, ο Μοράλες αναχώρησε χθες για την Αβάνα και το ταξίδι αναμένεται να είναι σύντομο, «κατά τις πληροφορίες μας».

Ο βετεράνος σοσιαλιστής ηγέτης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τη 10η Νοεμβρίου, μετά την κινητοποίηση της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής ο Μοράλες από τον πρώτο γύρο, την ανταρσία μονάδων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και την εγκατάλειψή του από τον στρατό, που απαίτησε να παραιτηθεί από την εξουσία.

Από τις 12 Νοεμβρίου στο Μεξικό

Αναχώρησε τη 12η Νοεμβρίου για το Μεξικό, το οποίο κυβερνά ο κεντροαριστερός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο μεξικανός πρόεδρος έχει κάνει σαφές πως ενστερνίζεται την άποψη του πρώτου αυτόχθονα που εξελέγη πρόεδρος της Βολιβίας ότι ανατράπηκε με «πραξικόπημα».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024