Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Προτάσεις για το τι να προσέξετε και τι όχι στις αίθουσες κινηματογράφου μέσα στο Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το τι να προσέξετε και τι όχι στις αίθουσες κινηματογράφου μέσα στο Σαββατοκύριακο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

«Λίλιαν» («Lillian», Αυστρία, 2019). Δραματική ταινία περιπλάνησης του Αντρέας Χόρβατ.

Οταν η άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες λήγει, μια νεαρή γυναίκα, η Λίλιαν (η πολωνή ηθοποιός Πατρίσια Πλάνικ), αποφασίζει να διασχίσει με τα πόδια την αχανή χώρα με στόχο την επιστροφή της στην πατρίδα, τη Ρωσία.

Ο φακός του Αντρέας Χόρβατ την παρακολουθεί συνέχεια ενώ περπατά πεζή προς τον Βορρά, διασχίζοντας βουνά, ποτάμια, λαγκάδια, πεδιάδες, μικρές και μεγάλες πόλεις. Η ομορφιά του τοπίου και η ανθρώπινη ασχήμια δημιουργούν ένα παράξενο κοκτέιλ συναισθημάτων, χωρίς ποτέ η κοπέλα να κερδίζει τη συμπάθειά μας. ΑΘΗΝΑ: ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ – ΑΣΤΥ ΘΕΣ/ΚΗ: ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

«Ο Μπουνιουέλ στον λαβύρινθο με τις χελώνες» («Buñuel en el laberinto de las tortugas», Ισπανία/Γερμανία/Ολλανδία, 2018).

Kινούμενο σχέδιο του Σαλβαδόρ Σιμό, αναφέρεται στην περιπέτεια του ισπανού σουρεαλιστή σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ να γυρίσει το κλασικό, σήμερα, ντοκιμαντέρ του «Γη χωρίς ψωμί» (1932) που καθόρισε τη μελλοντική πορεία του. Η μείξη σκηνών τού εν λόγω ντοκιμαντέρ με το κινούμενο σχέδιο διακρίνονται από πρωτοτυπία και χάρη, αν και προσωπικά θα προτιμούσα να έβλεπα το ίδιο θέμα με ζωντανούς ηθοποιούς.

ΑΘΗΝΑ: ΔΑΝΑΟΣ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΔΙΑΝΑ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΘΕΣ/ΚΗ: ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

«Στα μαχαίρια» («Knives out», ΗΠΑ, 2019).

Δράμα μυστηρίου του Ρίαν Τζόνσον. Ενας σουπερστάρ ντετέκτιβ ονόματι Μπενουά Μπλαν (Ντάνιελ Κρεγκ, στη φωτογραφία αριστερά) αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση δολοφονίας ενός πάμπλουτου συγγραφέα (Κρίστοφερ Πλάμερ). Αποτυχημένος φόρος τιμής στον «κόσμο» της συγγραφέως Αγκαθα Κρίστι, αφήνει την εντύπωση ότι γυρίστηκε μόνο και μόνο για να δούμε τον Βρετανό Κρεγκ να εξασκεί την προφορά του Αμερικανού από τον Νότο. Ο Τζόνσον έχει αντιγράψει το στυλ της συγγραφέως, χωρίς ωστόσο να προσθέσει κάτι δικό του, και το χιούμορ – που η ταινία δεν καλλιεργεί ιδιαίτερα – θα ήταν μια καλή διέξοδος. Συμπρωταγωνιστούν αρκετοί ηθοποιοί:Τζέιμι Λι Κέρτις, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον Κρις Εβανς κ.ά.

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON ΙΛΙΟΝ – WEST CITY – TOWN CINEMAS – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΝΑΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – INTEAΛ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON MAKEDONIA – ΦΑΡΓΚΑΝΗ – ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ κ.α.

«Δίκτυο κατασκόπων» («Spider in the web», Ισραήλ/ Αγγλία/ Βέλγιο, 2019). Δραματική περιπέτεια κατασκοπείας του Εραν Ρίκλις.

Αν και θα συμφωνήσω ότι ο 76χρονος Μπεν Κίνγκσλεϊ εντυπωσιάζει με το καλά διατηρημένο, γυμνασμένο σώμα του, ο ρόλος του πράκτορα της Μοσάντ ο οποίος λίγο πριν από τη «σύνταξη» προσπαθεί να αποδείξει στους δικούς του ότι η μπογιά του δεν έχει ακόμα ξεθωριάσει δεν του ταιριάζει – πόσω μάλλον εκείνος του εραστή της Μόνικα Μπελούτσι, η ηρωίδα της οποίας παίζει σημαίνοντα ρόλο σε μια ούτως ή άλλως μπερδεμένη υπόθεση.

ΑΘΗΝΑ: VILLAGE ΜΑΡΟΥΣΙ – VILLAGE PΕΝΤΗ – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – TOWN CINEMAS – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΑΝΟΙΞΗ ΧΑΪΔΑΡΙ ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – CINEMA ONE

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024