Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαραλιώτης : Τι είπε για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Σαραλιώτης : Τι είπε για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Ο Βασίλης Σαραλιώτης αθωώθηκε για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κατά τη δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης το περασμένο καλοκαίρι.

Αισθητή απόσταση κράτησε για άλλη μία φορά από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο δεύτερος ειδικός φρουρός που ήταν παρών στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Σαραλιώτης, ο οποίος ζει μόνιμα στον τόπο καταγωγής του τη Δράμα, δηλώνει μάλιστα ηθικά δικαιωμένος από την αθωωτική απόφαση του περασμένου καλοκαιριού.

«Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα τον είχα σταματήσει»

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, ο πρώην ειδικός φρουρός θυμάται τις στιγμές λίγο πριν πυροβολήσει ο Κορκονέας:

«Κάτι έγινε και έφτασε σε αυτό το σημείο. Οτι έγιναν κάποια επεισόδια, έγιναν. Το θέμα είναι τι έντασης ήταν για να φτάσει το σημείο να πυροβολήσει».

Στη συνέχεια, αφηγείται τη  στιγμή που το όπλο εκπυρσοκροτεί και κόβει το νήμα της ζωής του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα… δεν πίστεψα ότι όντως έγινε. Μαζί ήμασταν, αλλά μακριά του».

Μιλώντας στον ANT1, o Βασίλης Σαραλιώτης διαχώρισε για άλλη μία φορά τη θέση του από τον συνάδελφό του και δήλωσε ότι δεν δικαιολογεί την πράξη του.

«Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του. Την θέση μου την έχω διαχωρίσει από την πρώτη στιγμή, αυτό είναι το θέμα, αλλά δεν έγινα πιστευτός. Το ότι κάνω τη δουλειά μου δεν σημαίνει ότι έχω σχέση και με τον πυροβολισμό ή με την πράξη του άλλου. Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές στο όλο σκηνικό».

Εξηγώντας ότι δεν είχε χρόνο να σταματήσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο Σαραλιώτης προσθέτει: «Αυτός το σκέφτηκε και το έκανε. Δεν ρώτησε κανέναν. Μόνο αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας τότε θα κοιτούσα να τον σταματήσω. Αλλά ποτέ δεν ήξερα τι μπορεί να κάνει. Μακάρι να μην γινόταν ποτέ αυτό το σκηνικό, αλλά… ».

Τέλος, στην ερώτηση αν αντίκριζε σήμερα την μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τι θα της έλεγε είπε: «Ο,τι λέω τόσα χρόνια, ότι δεν έχω σχέση με το θέμα του γιου της. Έγιναν πράγματα χωρίς τη θέλησή μου, όμως δεν είναι μέρα να μπω σε λεπτομέρειες. Είναι ημέρες μνήμης και σιωπής και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόνο ένα κεράκι. Τίποτε άλλο…».

Ποιος είναι ο Βασίλης Σαραλιώτης

Ο Βασίλης Σαραλιώτης μπήκε στο σώμα των ειδικών φρουρών το 2000 μέσω ΑΣΕΠ και από την πρώτη ημέρα υπηρέτησε στο Α.Τ. Εξαρχείων.

Μετά το τραγικό συμβάν στα Εξάρχεια, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την αθωότητά του, χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές.

Τότε, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 10 ετών για συμμετοχή και συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το 2012, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο να μένει μόνιμα στην Δράμα, που είναι ο τόπος καταγωγής του.

Το 2011 έκανε αίτηση αποφυλάκισης στην οποία επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β’ βαθμό. Τελικά, η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή  με όρο την μόνιμη παραμονή του στη Δράμα, που είναι ο τόπος καταγωγής του.

Από τότε ο Σαραλιώτης άρχισε να ψάχνει δουλειά στη Δράμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης, ο Σαραλιώτης έκανε αρκετές δουλειές στην περιοχή, όπως σερβιτόρος, πωλητής σε κατάστημα και καφετζής.

Έχοντας εξαρχής κρατήσει αποστάσεις από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο Σαραλιώτης είχε δηλώσει πολλές φορές ότι κατηγορείται άδικα, ότι ο πυροβολισμός δεν ήταν αναγκαίος κι ότι απλά ακολούθησε τον συνάδελφό του ως το σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου επειδή ήταν «υπηρεσιακό του χρέος».

Φέτος το καλοκαίρι, στη δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης,  το δικαστήριο έκρινε τελικά αθώο τον Βασίλη Σαραλιώτη, καθώς «υπήρχαν αμφιβολίες» για το κατά πόσο έφταιγε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024