Ο Ρέντφορντ είναι ισχυρός υποστηρικτής του πάπα, στις δράσεις που κάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα το 2015 σε άρθρο του για το MSNBC o 83χρονος ηθοποιός είχε χαρακτηρίσει τον θρησκευτικό ηγέτη ως κάποιον που τελικά «μετακίνησε» τη «βελόνα».
«Το επίκαιρο μήνυμα του ποντίφικα για περισσότερο διάλογο και λιγότερη διχόνοια, ο σεβασμός για τη ζωή σε όλα τα στάδιά της και η πρόσκληση για προστασία του κοινού μας σπιτιού ήταν ανεπανάληπτη και αδύνατο να την αγνοήσει κανείς» έγραψε. «Μερικές φορές χρειαζόμαστε έναν φίλο για να μας πει την αλήθεια», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Χρειάζονταν να έρθει κάποιος εκτός των ΗΠΑ και να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και ποιοι υποτίθεται πως είμαστε».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.