H γερμανική φίρμα προχωρά σε μια μετριοπαθή ανανέωση της ναυαρχίδας της η οποία, βελτιώνει την αισθητική της, επιχειρώντας την εναρμόνιση με τα νεότερα «αποκτήματα» της γκάμας, εμπλουτίζοντας τη λίστα εξοπλισμού της με περισσότερα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά και συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, η πιο διακριτή διαφοροποίηση του Insignia έγκειται στην σχεδίαση της γρίλιας στα αισθητικά πρότυπα του νέου Corsa , ωστόσο μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει το ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που σε συνδυασμό με τη διαφορετική διάταξη των φώτων ομίχλης τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου, προσδίδοντας του μια συνολικά πιο επιβλητική όψη.

Στην δυναμικότερη εικόνα συντείνουν και τα νέα φωτιστικά σώματα τα οποία, εκτός από την ανανεωμένη σχεδίαση προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής της νέας τεχνολογίας Intellilux LED η οποία έγκειται στην παρουσία 84 στοιχείων LED για κάθε φωτιστικό σώματα –έναντι 16 στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου- τα οποία εγγυώνται περισσότερη ακρίβεια, φωτεινότητα και πιο αποτελεσματική λειτουργία σε ό,τι αφορά τη δεδομένη δυνατότητα αυτοματισμού τους.

Η τελευταία προκύπτει από τη συνεργασία τους με την εμπρόσθια κάμερα με την οποία εφοδιάζεται το Insignia και η οποία φροντίζει η δέσμη φωτός να κατευθύνεται στο σωστό σημείο χωρίς να τυφλώνει τους αντίθετα διερχόμενους αλλά και τους προπορευόμενους οδηγούς.

Εντός το φωτιστικών σωμάτων ενσωματώνονται πλέον και τα LED ημέρας συμβάλλοντας σε μια συνολικά αιχμηρότερη όψη για το κορυφαίο μοντέλο της Opel.

Στις εξοπλιστικές προσθήκες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται μιας υψηλότερης ευκρίνειας ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας η οποία αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για το επίσης νέο όσο και προαιρετικό σύστημα προειδοποίησης για το ενδεχόμενο διερχόμενου οχήματος κατά την οπισθοπορεία το οποίο, αξιοποιώντας ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει οχήματα και εμπόδια σε εμβέλεια 90 μοιρών και απόσταση 20 μέτρων πίσω από το Insignia.

Επιπλέον, το Insignia προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto τα οποία σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα συστήματα του βελτιωμένου infotainment και το σύστημα πλοήγησης Navi Pro μπορούν να προσφέρουν live πληροφορίες σε σχέση με τις συνθήκες κυκλοφορίας, αναβαθμισμένους χάρτες και να υποδείξουν την ιδανική διαδρομή.

Επί του παρόντος, η Opel δεν έχει ανακοινώσει τροποποιήσεις για τους κινητήρες επιφυλασσόμενη για την πρεμιέρα του Insignia η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση των Βρυξελών τον Ιανουάριο του 2020. Το δεδομένο είναι πάντως ότι θα υπάρξουν στοχευμένες βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα οι οποίες θα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Γράψτε το σχόλιό σας