Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κλήση σε απολογία και τα πραγματικά γεγονότα στο Καραϊσκάκη

Η κλήση σε απολογία και τα πραγματικά γεγονότα στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τα οποία σκοπίμως ορισμένοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν όπως τους βολεύουν – Διαβάστε τι πραγματικά συνέβη πριν την έναρξη του ντέρμπι.

Το αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά η επικοινωνιακή μονταζιέρα έχει πάρει… φωτιά και προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, προκειμένου να τιμωρηθεί η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ με ποινή κεκλεισμένων των θυρών.

Οι Πειραιώτες το μεσημέρι της Τετάρτης κλήθηκαν σε απολογία από το Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λίγκας για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, κλήθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Λίγκας βάσει της παραγράφου Β’ του άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα και κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας του από δύο μέχρι και με τέσσερις αγωνιστικές.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα γεγονότα που συνέβησαν στο φαληρικό γήπεδο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Δικέφαλο του Βορρά, τα οποία σκοπίμως προσπαθούν κάποιοι να διαστρεβλώσουν.

Οι Πειραιώτες, όπως προαναφέραμε, την Παρασκευή (6/12) θα βρεθούν ενώπιον του Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας, όντας αντιμέτωποι με τις κυρώσεις που προβλέπει η παράγραφος Β’ του άρθρο 15.

Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους για γεγονότα, που έχουν διαστρεβλωθεί από την προπαγάνδα, ενώ δεν συνέβη το ίδιο στα δύο φετινά ντέρμπι του ΠΑΟΚ με Αρη και Παναθηναϊκό, όπου έγιναν αίσχη.

Γεγονότα που κατήγγειλαν με επίσημες ανακοινώσεις τους τόσο οι Κίτρινοι όσο και οι Πράσινοι! Στο ματς με τον Αρη ο Δικέφαλος είχε κληθεί με το άρθρο 15 4α και τελικά είχε τιμωρηθεί με 61.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο Δικέφαλος είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αυτές ήταν οι ποινές στον ΠΑΟΚ για τα αίσχη σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Τι θα συμβεί με τον Ολυμπιακό; Θα το μάθουμε σε λίγο καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν διαστρεβλωθεί σκοπίμως όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη. Τι ακριβώς συνέβη;

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ, τόσο η αποστολή του Ολυμπιακού όσο και η αποστολή του ΠΑΟΚ στάθμευσαν απέξω από την πόρτα, καθώς υπήρχε πρόβλημα και δεν μπορούσε να ανοίξει για να μπουν τα πούλμαν μέσα.

Οι άνθρωποι των δύο ομάδων πήγαν ΠΕΖΗ στα αποδυτήρια. «Αμφότερες οι αποστολές κινήθηκαν πεζή προς τ’ αποδυτήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Αστυνομία στην έκθεσή της.

Στο χώρο του περιστατικού υπήρχαν λιγότερα από 20 άτομα. Ηταν κάποια άτομα της ΔΕΑΒ, οι παρατηρητές, αλλά και κάποιοι σεκιούριτι που είχαν πάει για να πάρουν τις διαπιστεύσεις τους. Δεν υπήρχε κανένα περιστατικό ανάμεσα στους σεκιούριτι και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα και από τα βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό που έχει σημασία μάλιστα είναι ότι η ένταση που δημιουργήθηκε ξεκίνησε από μέλη της αποστολής του Δικεφάλου, όπως αναφέρει και η ΕΛ.ΑΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Μάτος πέταξε ένα μπουκάλι προς τους σεκιούριτι, που είχαν πάει να πάρουν τις διαπιστεύσεις τους. Κάτι τέτοιο αναφέρεται ξεκάθαρα και στην έκθεση της Αστυνομίας. «Από την πλευρά της αποστολής του ΠΑΟΚ υπήρξε ρίψη πλαστικού φιαλιδίου νερού προς τους διαπιστευμένους», αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφό της η ΕΛ.ΑΣ.

Αυτά συνέβησαν πραγματικά στο Καραϊσκάκη. Γεγονότα, που έχουν καταγραφεί στην έκθεση της Αστυνομίας και γι’ αυτό το πιθανότερο ο Ολυμπιακός δεν θα τιμωρηθεί με ποινή της έδρας του, αλλά πιθανότατα με μόνο με χρηματικό πρόστιμο.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024