Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Πότε θα πραγματοποιηθεί

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, και στον απόηχο των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικών κινήσεων της Άγκυρας, που έχουν βάλει «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Αύριο, Τετάρτη, στις 14:30 (ώρα Λονδίνου – 16:30 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, και στον απόηχο των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικών κινήσεων της Άγκυρας, που έχουν βάλει «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Τη συνάντηση… πρόλαβε και ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία με προορισμό το Λονδίνο. Σημειώνεται, δε, ότι από χθες, Δευτέρα, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τετ α τετ των δύο ηγετών.

«Θα πω τις θέσεις μου και στην Μητσοτάκη»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν την αναχώρησή του για το Λονδίνο ο τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για συνάντηση και εκεί θα πει στον έλληνα πρωθυπουργό πως η συμφωνία με τη Λιβύη, η οποία καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, είναι… κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκία!

«Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Κυριαρχικό μας δικαίωμα η συμφωνία με τη Λιβύη»

Επίσης, αναφέρθηκε εκ νέου και στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, επιμένοντας στην προκλητική στάση πως αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Άγκυρας.

«Η Ελλάδα μπορεί αν κάνει τα βήματα που θέλει και εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα. Η συμφωνία με τη Λιβύη ισχύει» είπε.

Μιλώντας, δε, για το τελεσίγραφο της Αθήνας στον πρέσβη της Λιβύης, είπε πως «η Λιβύη μπορεί να αποσύρει τον πρέσβη της νωρίτερα (σ.σ να αποσυρθεί πριν την απέλαση από την Ελλάδα)».

Αναφορά και στον Μακρόν

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έλειψε και η αναφορά στον… αγαπημένο του Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να θέσει το θέμα της ανατολικής Μεσογείου σε εμάς. Αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως και της Λιβύης και δεν το συζητάμε με κανέναν και αυτό θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο. Τα ίδια πράγματα θα πω και στον έλληνα πρωθυπουργό».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024