Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθήνα: Shopping therapy στην πρωτεύουσα

Αθήνα: Shopping therapy στην πρωτεύουσα

Ένα ταξίδι - δώρο στον εαυτό μου

Η Αθήνα βρίσκεται σταθερά στο Top 10 των προορισμών του κόσμου που προτείνουν όλα τα μεγάλα ταξιδιωτικά site και περιοδικά. Φέτος το φθινόπωρο μεγάλη ταξιδιωτική εταιρία κατατάσσει την ελληνική πρωτεύουσα στην 5η θέση, μετά την Βαρκελώνη, το Παρίσι, την Λισαβόνα και τη Μόσχα.

Μάλιστα, πολλοί ταξιδιώτες από το εξωτερικό σχολιάζοντας το ταξίδι τους στην Αθήνα, επισημαίνουν ότι έζησαν μια εκπληκτική εμπειρία, συνδυάζοντας τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα με γαστρονομικές απολαύσεις, ατελείωτη νυχτερινή διασκέδαση και premium shopping.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να με κακομάθω. Αφού όλοι προτείνουν την Αθήνα, ήρθε η ώρα να κλείσω κι εγώ ένα ταξίδι εκεί και μάλιστα για να μην έχω το οικονομικό άγχος θα αξιοποιούσα στο έπακρο το Πρόγραμμα Bonus.

Απόδραση με το πάτημα ενός κουμπιού

Εφόσον το ταξίδι μου θα ήταν στο εσωτερικό χρειάστηκα μόλις λίγα λεπτά για να οργανώσω την απόδρασή μου. Τόσο απλά και γρήγορα!

Κίνηση πρώτη ήταν να μπω στο site της Alpha Bank στην ενότητα Bonus για να τσεκάρω τι προσφορές έχει. Όλα ήταν εκεί από τα ταξιδιωτικά μου εισιτήρια μέχρι το ξενοδοχείο μου, τις μετακινήσεις, τα γεύματα μου και φυσικά το shopping, που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισα να επισκεφτώ την πρωτεύουσα. Είπαμε… ήρθε η στιγμή που θα με κακομάθω.

Η πτήση της Aegean με βόλευε ιδιαίτερα αφού μάλιστα είχα τη δυνατότητα να εξαργυρώσω 20.000 bonus πόντους και έκλεισα πτήση μετ’ επιστροφής στην Economy Class. Αν χρησιμοποιούσα 35.000  Bonus πόντους θα μπορούσα να ταξιδέψω Business Class  αλλά προτίμησα να τους φυλάξω για τη διαμονή μου.

Επειδή ήθελα ένα ξενοδοχείο superior έκλεισα στο Athens Zafolia Hotel και χρησιμοποίησα 7.500 Bonus πόντους για να αναβαθμίσω τη διαμονή μου από απλό δωμάτιο σε σουίτα. Εκεί, με θέα τον Λυκαβηττό πέρασα χαλαρές στιγμές και μοναδικά πρωινά. Και το φαγητό μου ήταν εξασφαλισμένο εκεί αφού το Athens Zafolia Hotel προσφέρει επιπλέον έκπτωση 20% για το Ellinikon Restaurant καθώς και το Jason Lounge Bar με την κάρτα της Alpha Bank.

Φάκελος ψώνια: Αν και η πυξίδα του shopping δείχνει σταθερά κέντρο, όπου βρίσκεται η Ερμού, η Βουκουρεστίου  και το Κολωνάκι με όλων των ειδών τα εμπορικά καταστήματα, αποφάσισα εφόσον είχα άπλετο χρόνο στη διάθεσή μου να κάνω μια βόλτα τόσο τα Βόρεια, όσο και τα Νότια προάστια της Αθήνας. Η Κηφισιά είναι γνωστή για τα πολυτελή της καταστήματα, ενώ η Γλυφάδα συνδυάζει όλες τις γνωστές φίρμες με βόλτα στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Shop until you drop

Ξεκίνησα το shopping therapy με προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Ο πιο hot προορισμός ήταν φυσικά το Hondos Center. Στους ορόφους αυτών των πολυκαταστημάτων ομορφιάς βρήκα καλλυντικά, προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης για όλο το σώμα, αρώματα και αξεσουάρ. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε όλα αυτά; Εγώ σίγουρα όχι. Φυσικά, δεν ξέχασα να εξαργυρώσω Bonus πόντους για να κερδίσω έκπτωση στις αγορές μου.

Επόμενη στάση η η DKNY που μόλις άνοιξε το πρώτο monobrand boutique store στην Αθήνα, στο Golden Hall. Το είχα σημειώσει στη λίστα με τα μέρη όπου σίγουρα θα ψώνιζα και η εμπειρία μου εκεί με αποζημίωσε. Πόσο μάλλον που συνδυαζόταν και με Bonus. Για κάθε ευρώ αγοράς μου εκεί κέρδισα 2 Bonus πόντους με την κάρτα μου της Alpha Bank και το πρόγραμμα Bonus.

Συνέχεια είχε ένα κατάστημα με αθλητικά είδη, δώρα για εμένα και τους πιο αθλητικούς φίλους μου. Το όνομα ΙΝΤΕRSPORT ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό. Να πάρω μόνο κολάν ή και αθλητικά παπούτσια; Σίγουρα οι μπλούζες για το γυμναστήριο έπρεπε να προστεθούν στη λίστα με τις αγορές μου. Εκεί, ανακάλυψα με την Bonus app εφαρμογή που έχω στο κινητό μου ότι εξαργυρώνοντας έως και 6.000 πόντους έχω έκπτωση που φτάνει τα 80 ευρώ.

Για μια ξεχωριστή εμπειρία αγοράς υποδυμάτων, τσάντας και αξεσουάρ πήγα στα καταστήματα Καλογήρου. Η ποιότητα του service και το υψηλής αισθητικής περιβάλλον των καταστημάτων Καλογήρου είναι απαράμιλλη.  Εκεί βρήκα τις συλλογές των διασημότερων οίκων μόδας, όπως Alexander McQueen, Casadei, Gianvito Rossi, Hogan, Jimmy Choo, Marc Jacobs, MCM, Michael Kors, Miu Miu, Prada, Saint Laurent, Salvatore Ferragamo, Sergio Rossi, Stuart Weitzman, Tod’s και Tory Burch. Και με χαρά ανακάλυψα ότι και εδώ οι Bonus πόντοι μου προσφέρουν έκπτωση για να αγοράσω τα πέδιλα Jimmy Choo που μου τράβηξαν το μάτι.

Και μετά τα ψώνια, η εμπειρία της premium απόδρασης στην Αθήνα συνεχίστηκε, με μερικές πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης.Επισκέφθηκα το Hiltonia Spa και απόλαυσα ένα μοναδικό μασάζ και περιποίηση σώματος. Το Bonus με έβγαλε και εδώ ασπροπρόσωπη αφού μπόρεσα να εξαργυρώσω τους Bonus πόντους μου και αφέθηκα στα έμπειρα χέρια των ειδικών για λούσιμο και χτένισμα στο κομμωτήριο του Hiltonia Spa. Ήμουν έτοιμη για τη βραδινή μου έξοδο.

Είχα διαθεσή για να φάω κάτι premium και να με ταξιδέψει σε μια άλλη μεγαλούπολη. Τι καλύτερο λοιπόν από μια επίσκεψη στο Hard Rock Cafe με την αυθεντική Νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα, το φαγητό, τα κοκτέιλς, την αγαπημένη μου rock ‘n’ roll μουσική να παίζει δυνατά και την έκπτωση που κέρδισα στον λογαριασμό μου χάρη στους Bonus πόντους μου;

Το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού με βρήκε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου μου να κοιτάω τους δρόμους της πόλης και να ηρεμώ. Η πολυτέλεια και το pampering ήταν κάτι που χρειαζόμουν και όφειλα στον εαυτό μου. Και με σύμμαχο την Alpha Bank κάρτα μου και τους Bonus πόντους έζησα την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία φροντίδας εαυτού.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024