Μπορεί η νέα απόπειρα αναπαραγωγής με Lego ενός τετράτροχου να μην έχει το μέγεθος της πραγματικού μεγέθους Bugatti Chiron ή την πιο σύνθετη προσέγγιση του ίδιου μοντέλου από τη σειρά Technic, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τη γοητεία της ιδιοκατασκευής ενός Nissan GT-R Nismo με τα συνήθη υλικά της δανέζικης φίρμας.

Το Nissan GT-R Nismo σε εκδοχή Lego αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας της Nissan με την Lego και αποτελείται από 298 τουβλάκια ενώ έχει τους γνώριμους αγωνιστικούς χρωματισμούς, σε μαύρο, λευκό και κόκκινο της Nismo.

Σύμφωνα επίσης με τις συστάσεις της Lego ένας εξοικειωμένος… συναρμολογητής θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά για την ολοκλήρωσή του ενώ ένας μέσος «παίκτης» θα πρέπει να αφιερώσει περί την μία ώρα.

 

 

«Εκτός από μια υπέροχη και διασκεδαστική εμπειρία κατασκευής και παιχνιδιού, ευελπιστούμε το νέο μοντέλο να εμπνεύσει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τη μηχανολογία και για την κατασκευή πραγμάτων στην αληθινή ζωή. Όπως ακριβώς οι μηχανικοί κατάφεραν διαμέσου των ετών να βελτιώσουν τις επιδόσεις και το σχεδιασμό του αυτοκινήτου, τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν, να αποσυναρμολογήσουν και να ξανασυναρμολογήσουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, προσομοιώνοντας και αποκτώντας κρίσιμες δεξιότητες, εντείνοντας τη δημιουργικότητα, την αποφασιστικότητα, την επίλυση προβλημάτων και την κριτική σκέψη. Ο στόχος μας είναι να αναδειχθούν στους κατασκευαστές του αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά o Niels B. Christiansen, επικεφαλής του ομίλου Lego.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο δημιούργημα της δανέζικης φίρμας ανήκει στη σειρά Champions Series, είναι πολύ πιο προσιτό από άλλα set της Lego, κάτι που με τη σειρά του συνεπάγεται, λόγω και της θεματολογίας, ότι είναι πολύ πιθανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον και λιγότερο εξοικειωμένων με τα τουβλάκια ενηλίκων.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι το “real-thing” εφοδιάζεται στην τελευταία εκδοχή του με V6 κινητήρα απόδοσης 600 ίππων ενώ η φροντίδα της Nismo έχει προσθέσει στην εξίσωση εκτός από την αναβάθμιση του κινητήρα, ικανότερα φρένα με κεραμικά δισκόφρενα και την υπογραφή της Brembo καθώς και ένα αιχμηρότερο bodykit το οποίο αναπαριστάται πιστά από το υπό κλίμακα μοντέλο της Lego.

Γράψτε το σχόλιο σας