Όπως και στον χώρο της διαφήμισης, έτσι και στον χώρο της πολιτικής το χρώμα και σήμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εδραίωση ενός εμπορικού σήματος στην κοινωνία.

Όπως όταν βλέπεις ένα χρώμα και ένα σχήμα, ξέρεις αυτομάτως για εταιρία πρόκειται, έτσι και όταν βλέπεις ένα χρώμα πρέπει να αναγνωρίζεις ποιο κόμμα, ή τουλάχιστον ποια ιδεολογία εκπροσωπεί.

Για παράδειγμα, το κόκκινο, από τη γαλλική επανάσταση και μετά έχει συνδεθεί κυρίως με κόμματα της Αριστεράς. Αυτό, γιατί συμβολίζει το αίμα των εργατών που έχασαν τη ζωή τους.

Από την πλευρά του το μπλε, χρησιμοποιείται περισσότερο από συντηρητικά κόμματα. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπλε είναι ένα χρώμα που έχει συνδεθεί στενά με τον πλούτο, αφού ιστορικά ήταν το πιο ακριβό χρώμα να παρασκευαστεί.

Με βάση τα παραπάνω, το CNN ακτινογραφεί το βρετανικό πολιτικό σκηνικό αναφορικά με τα χρώματα και τα σήματά τους.

Παραθέτοντας τους ιστορικούς παράγοντες, το βίντεο καταλήγει πως -κυρίως στη Βρετανία, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης- το χρώματα κατατάσσονται «πολιτικά» ως εξής: Το πράσινο με περιβαλλοντικά κινήματα, το κίτρινο με τον Φιλελευθερισμό, το μαύρο με τον φασισμό, το μπλε με τον Συντηρητισμό και το κόκκινο με τον Σοσιαλισμό.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας