Τους λόγους που τον οδήγησαν να προσχωρήσει στο εγχείρημα μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ και στην σχετική Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, η οποία συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξηγεί ο Αχιλλέας Μητσός, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

Ο κ. Μητσός ήταν μέλος της Ελλάδας στην Κομισιόν και καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Η προσχώρησή μου στο εγχείρημα αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το παρελθόν, στο οποίο για πολλά είμαι κριτικός, ούτε με το σήμερα. Εντάχθηκα στην προσπάθεια, κοιτάζοντας προς τα εμπρός. Υπάρχει μια πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποδέχομαι καθόλου. Όπως το 2015 και την υπόθεση που οδήγησε στο δημοψήφισμα. Έκτοτε, όμως, έγιναν σταδιακά, θετικά βήματα. Για μένα καταλυτικό ρόλο έπαιξε η Συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί ξεκαθάρισε τα πράγματα, όπως η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τη νόθα εικόνα που έβγαζε μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις Πρέσπες αυτό ξεκαθάρισε» τονίζει.

Για το γεγονός ότι θα συνυπάρχει στο ίδιο κόμμα με τον Παύλο Πολάκη, απαντά πως «η εικόνα ενός κόμματος αμόλυντου και άσπιλου είναι παρελθόν. Δεν υπάρχει πολιτικός χώρος που να αισθάνεσαι ότι με όλους κινείσαι στο ίδιο μήκος κύματος. Και στο ΠΑΣΟΚ όταν προσχώρησα, την εποχή Σημίτη, υπήρχαν στελέχη πού δεν μπορούσα να συγχρωτιστώ. Αυτό όμως δεν μειώνει την πρόσφορα του ΠΑΣΟΚ τον τόπο».

Όσον αφορά μια πιθανή μελλοντική συμπόρευση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρος. «Η ανάγκη να υπάρξει ευρεία σοσιαλδημοκρατική παράταξη, στην οποία προφανώς χωράνε πολλοί εκτός ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένη. Η προοπτική είναι βέβαια πιο δύσκολη» καταλήγει.

Πηγή: onetv.tv

Γράψτε το σχόλιό σας