Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε σε κλίμα ενωτικό καθώς έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα της Αριστεράς της εποχής μας: «Όποια κι αν είναι η αφετηρία, όποιες κι αν είναι οι προσωπικές μας διαδρομές, σήμερα όλοι εδώ σε ένα πράγμα ομονοούμε απόλυτα και ομόφωνα: Ότι εδώ είναι το σπίτι μας. Το κοινό μας σπίτι. Που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Και όλοι μαζί θα εργαστούμε για να οικοδομήσουμε τη νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς που θα στεγάσει τις ιδέες και τα όνειρα των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών αυτού του τόπου», τόνισε και έκανε λόγο για μάχη που θα δοθεί ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι κυβέρνηση προοδευτική. «Ας μην ονειρεύονται κάποιοι και προεξοφλούν διπλές εκλογές. Δε θα χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

«Αναγνωρίζοντας όμως και τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Κάνοντας όλοι ένα βήμα πίσω από τις μικρές μας απόλυτες αλήθειες και βεβαιότητες και ένα βήμα μπροστά στη συνεννόηση, στη κατανόηση, στη συνεργασία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γκρίνια  ήρθε από τα ίδια τα στελέχη του με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Πάνο Λάμπρου να αμφισβητεί τη διεύρυνση και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά να του απαντά.

«Κανείς δεν αντιτίθεται στο μετασχηματισμό σε μια μεγάλη παράταξη. Γίνεται όμως  στο συλλογικό όργανο να είναι πρόσωπα που δεν στήριξαν Πρέσπες; Κολλάει το συλλογικό εμείς με ανθρώπους που δεν θέλουν να σηκώσουν πανό για μετανάστες; Χωρά και τον Άρη Βελουχιώτη και όσους τον πρόδωσαν;» αναρωτήθηκε ο Πάνος Λάμπρου.

«Χωρούν όσοι ασπάζονται την διακήρυξη που θα αποφασιστεί. Όποιος διαφώνησε με Πρέσπες αλλά συμφωνεί με το πρόγραμμα μας, ναι χωρά! Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιγράφουμε ποιοι δεν χωρούν», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Σαφείς αιχμές άφησαν και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, οι οποίοι μίλησαν για λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να είναι πιο αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια θα πρέπει ακομπλεξάριστα να αποτιμήσουμε την κυβερνητική μας εμπειρία. Τι κάναμε το προηγούμενο διάστημα.  Όταν έχεις το θάρρος να κάνεις ιεραρχήσεις και να μιλήσεις και για λάθος βήματα», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ως κυβέρνηση αποτύχαμε και τη ρύθμιση για τα μίντια και στην ΕΡΤ. Το ρεύμα της διάχυτης αμφισβήτησης έχει μέτωπο με τη βία και για να το ενώσεις και να το κάνεις πολιτικό υποκείμενο θέλεις ιδεολογικό σαφές μήνυμα. Να μην ομνύουμε στη δημοκρατία αλλά η δημοκρατία να είναι λέξη κενή στο εσωτερικό. Για να επανέλθουμε χρειάζεται ειλικρινή αυτοκριτική και αποτίμηση κυβερνητικού έργου», ανέφερε ο Νίκος Φίλης.

Δριμεία κριτική ασκεί και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για μεταγραφολογία προσωπικοτήτων και τόνισε: «Για εμάς ο πολιτικός διάλογος δεν είναι παζάρι των ειδικών και πεφωτισμένων, αλλά μια αμφίδρομη διαδικασία βάσης και ηγεσίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι δε χρειάστηκε πολύ να δείξει το αληθινό της πρόσωπο και απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι διπλές οι επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

«Και ας μην ονειρεύονται διπλές εκλογές.  Δεν θα χρειαστεί. Όπως πως έγινε και σε άλλες χώρες, οι εκλογές αυτές για πρώτη φορά με αναλογική εκπροσώπηση, θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τα 694 μέλη της Επιτροπής Ανασυγκρότησης γύρω στα 430 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα από τον χώρο του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και των κινήσεων της Κεντροαριστεράς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr