«Μία από τις δολιότερες μορφές βίας» χαρακτήρισε η επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Χριστίνα Αντωνοπούλου, την ενδοοικογενειακή βία μιλώντας για την κακοποίηση των γυναικών στην εκπομπή One Direct Weekend, όπου βρέθηκε καλεσμένη την Κυριακή (1/12).

Όπως εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, η ενδοοικογενειακή βία διαμορφώνει σχέσεις αντιπαλότητας, κυρίως όταν ασκείται απέναντι σε παιδιά ή όταν τα παιδιά γίνονται παθητικοί δέκτες της βίας που ασκείται μέσα στο σπίτι.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί διαιωνίζεται η βία κατά των γυναικών» επεσήμανε η κ. Αντωνοπούλου υπογραμμίζοντας ότι σε μία ανδροκρατική κοινωνία ο άντρας μπορεί να αλλοτριώσει και να ασκήσει βία απέναντι στη γυναίκα. Η ίδια, δήλωσε πως είναι πολλά τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών, ακόμα και σήμερα, ενώ τα ποσοστά θα μπορούσαν να είναι ακόμη υψηλότερα αφού πολλές εέινια οι γυναίκες που φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό κι έτσι δεν καταγγέλλουν τους θύτες.

Η κ. Αντωνοπούλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους επιβαρυντικούς παράγοντες που εμποδίζουν τις γυναίκες να προχωρήσουν, περιέγραψε το προφίλ θύτη και θύματος ενώ μίλησε για τον επαναλαμβανόμενο κύκλο βίας που διαιωνίζει την κακοποίηση γυναικών.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας