Wifi στο σπίτι : Πώς να εντοπίσετε ότι κάποιος κλέβει το Internet σας
Απλοί τρόποι για να μην σας κλέβουν το Wi - Fi
Όλα τα σπίτια έχουν πλέον ίντερνετ, δηλαδή ένα WI – FI ρούτερ.
Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να «κλέψουν» ίντερνετ.
Τι πρέπει να κάνετε:
1. Κάντε Login στο router σας (να σημειώσουμε ότι διαφορετικά routers έχουν διαφορετικά login styles οπότε πρέπει να βρείτε αυτό που αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή). Πληκτρολογήστε τηνIP address του router στο browser address bar κατευθείαν (π.χ. 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 – Εάν τα παραπάνω δεν δουλεύουν, μπορείτε να δοκιμάσετε routerlogin.com και θα ανακατευθυνθείτε στο router admin panel σας).
2. Εισάγετε τα administrator username και password.
3. Όταν μπείτε στο Αdmin panel, ψάξτε για menu options όπως είναι τα «Connected devices» ή «Attached devices».

Εάν βρείτε αυτό το menu, θα μπορέσετε να δείτε τη MAC Address, την IP Address και τοDevice name όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το «Attached devices».
4. Εάν παρατηρήσετε το όνομα κάποιου extra χρήστη ή extra συσκευής, τότε αυτός είναι ο εισβολέας που χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας χωρίς την άδειά σας.
Πώς θα τον σταματήσετε;
Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για να διασφαλίσετε όσο περισσότερο μπορείτε το δίκτυό σας:
1. αλλάξτε αμέσως τον κωδικό, και θέτετε κάποιον πιο ισχυρό. 2. μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SSID broadcast. 3. για αποτελεσματικότερη λύση μπορείτε να θέσετε ένα φίλτρο που να βασίζεται στην MAC address των συσκευών.
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442