Είναι πλέον φανερό ότι ο κόσμος είναι απορροφημένος στο κινητό του. Ακόμη κι αν περπατά στο πεζοδρόμιο ή διασχίζει πολυσύχναστο δρόμο.

Η εικόνα ενός με κατεβασμένο το κεφάλι καθώς προχωρά είναι συνήθης στην καθημερινότητά μας.

Ορισμένες πόλεις στην Κίνα και την Ευρώπη έχουν μάλιστα προχωρήσει στη δημιουργία «texter sidewalks», ειδικών διαδρόμων δίπλα στα πεζοδρόμια για όλους τους μανιακούς των μηνυμάτων από το κινητό.

Από αυτό το φαινόμενο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εμπνεύστηκε ο Βρετανός εικονογράφος Άντριου Ράε (Andrew Rae) προκειμένου να δημιουργήσει τα «Phone Buddies» (Φιλαράκια του Τηλεφώνου).

https://www.instagram.com/p/B5TlBH_Aa-4/?utm_source=ig_web_copy_link

Περπατώντας μια μέρα στο Λονδίνο, μέσα στο βυθισμένο στα κινητά πλήθος, του ήρθε η ιδέα:

«Άρχισα να σκέφτομαι τα κινητά σαν να ήταν κατοικίδια ή ζωάκια κι ο κόσμος να γαργαλούσε την κοιλίτσα τους για να είναι ευτυχισμένα.

Το είπα στον φίλο μου τον Ράσκιν μια μέρα που είχαμε βγει βόλτα με τα δίχρονα παιδάκια μας, και του άρεσε η ιδέα» είπε στο My Modern Met.

Ο Άντριου Ράε έχει προϊστορία στην εικονογράφηση -εκδοτικούς οίκους, διαφήμιση, animation, τοιχογραφίες- και αρέσκεται να ζωγραφίζει φανταστικά όντα.

Ο φίλος του, ο φωτογράφος Ράσκιν Κάιλ (Ruskin Kyle) πήρε τη φωτογραφική μηχανή του, βγήκε στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας και άρχισε να φωτογραφίζει συμπολίτες του που είχαν καταδυθεί στην οθόνη του κινητού τους.

Αρχικά, ο Άντριου Ράε ήθελε να ζωγραφίσει πάνω στα κινητά των φωτογραφιών του φίλου του, αλλά φαίνονταν πολύ μικρά στις φωτογραφίες.

Λύση έδωσε μια συνέντευξη του Έντουαρντ Σνόουντεν για το πώς η NSA παρακολουθεί τους πολίτες μέσω των κινητών τηλεφώνων τους:

«Αντί να αντικαταστήσω τα κινητά, θα ζωγράφιζα όντα τα οποία αναδύονται από τα κινητά. Η οθόνη του κινητού θα ήταν μια κοσμική πύλη όπου ο πραγματικός κόσμος συναντιέται με τον εικονικό κόσμο» εξήγησε.

Φρόντισε, βεβαίως, στη σειρά «Phone Buddies» να μην φαίνονται τα πρόσωπα όσων μανιακών του texting είχε καταγράψει ο φακός του Ράσκιν Κάιλ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr