Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τη μόδα στην μουσική στο Design Museum

Από τη μόδα στην μουσική στο Design Museum

Οι εκθέσεις που θα φιλοξενήσει το Design Museum μέσα στο 2020, εξερευνούν το design σε κάθε του έκφανση

Το πρόγραμμα εκθέσεών του για το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα το Design Museum του Λονδίνου.

Τον επόμενο Σεπτέμβριο εγκαινιάζεται μεγάλο show αφιερωμένο στον οίκο Prada, τον Απρίλιο μια εξερεύνηση της ηλεκτρονικής μουσικής με τίτλο «Electronic» και τον Ιούνιο η έκθεση «Sneakers Unboxed: Studio to Street», μια επισκόπηση του κόσμου των αθλητικών υποδημάτων.

Το show «Prada. Front and Back» περιγράφεται ως «η πρώτη μεγάλη έκθεση σε μουσείο ενός από τους με τη μεγαλύτερη επίδραση οίκου μόδας στον κόσμο».

https://www.instagram.com/p/BQswTO8jFZ4/?utm_source=ig_web_copy_link

View this post on Instagram

#thedesingmuseum

A post shared by Kumiko Iwano (@ripple_yohinten) on

Σε αυτό, θα υπάρχει η παρουσία των αρχιτεκτόνων Rem Koolhaas και Herzog & de Meuron, δύο αρχιτεκτονικά γραφεία, που έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον ιταλικό οίκο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το πρόγραμμά μας για το 2020, με μια σειρά εκθέσεων που προκαλούν και οι οποίες θα μας επιτρέψουν να καταστήσουμε ορατή την επίδραση του ντιζάιν: από την εξερεύνηση της τεχνολογίας και καινοτομίας στη βιομηχανία των αθλητικών υποδημάτων ως τη μεταμόρφωση του μουσικού κόσμου μας μέσω των ηλεκτρονικών μηχανημάτων» δήλωσε, στο Dezeen, ο διευθυντής του μουσείου Deyan Sudjic, ο οποίος και πρόκειται να αποχωρήσει.

«Μέσα από το πρίσμα οραματιστών του ντιζάιν, όπως οι Rem Koolhaas και Herzog & de Meuron, θα αφηγηθούμε την αξιοσημείωτη ιστορία του ιταλικού οίκου μόδας στη μόδα» πρόσθεσε, και επιμελείται ο ίδιος προσωπικά αυτό το show.

Η έκθεση «Elecronic» θα φέρνει στον νου «την εμπειρία τού να είσαι μέσα σ’ ένα κλαμπ», ενώ το show για τα αθλητικά παπούτσια θα στρέψει τους προβολείς σε «κλασικές δημιουργίες που είναι cult, σε περιορισμένης κυκλοφορίας  και σε σπάνια χρωματικά μονοπάτια αναζήτησης».

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς το Design Museum έσπασε το ρεκόρ επισκεψιμότητάς του: προς το παρόν, στο τρέχον οικονομικό έτος το οποίο διαρκεί από 1ης Απριλίου του 2019 έως την 31η Μαρτίου του 2020, έχει προσελκύσει 229.360 επισκέπτες, ανακάμπτοντας από την πτώση σε 183.392 επισκέπτες που σημειώθηκε σε ολόκληρο το οικονομικό έτος 2018/2019.

Η θεαματική ανάκαμψη οφείλεται κυρίως στην έκθεση «Stanley Kubrik: The Exhibition» του περασμένου καλοκαιριού (169.000 επισκέπτες).

Το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας του Design Museum ήταν οι 228.960 επισκέπτες το οικονομικό έτος 2017/2018.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024