Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο υφυπουργός που αποχώρησε μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

Ποιος είναι ο υφυπουργός που αποχώρησε μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Εχει διατελέσει συνεργάτης του Centre de Recherche d' Urbanisme (Παρίσι), Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε επιτροπές του ΟΗΕ (Committee on Housing, Building and Planning).

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ο υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, που αποχώρησε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του αγωγού TANAP , σε ένδειξη διαμαρτυρίας αντιδρώντας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι ένας από τους 18 εξωκοινοβουλευτικούς υφυπουργούς που συμμετέχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Εχει διατελέσει συνεργάτης του Centre de Recherche d’ Urbanisme (Παρίσι), Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε επιτροπές του ΟΗΕ (Committee on Housing, Building and Planning).

Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό ερευνών και μελετών στα πεδία του πολεοδομικού, χωροταξικού, περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού προγραμματισμού και σχεδιασμού, και έχει συγγράψει πέντε βιβλία και μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων δημοσιευμένων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση των συστημάτων χωρικού σχεδιασμού στο διεθνή χώρο, τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις (αστική αναγέννηση), και τις διαδικασίες χωροθέτησης μεγάλων επενδύσεων και παρεμβάσεων.

Σημειώνεται ότι υπήρξε και σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024