
2020: Το καυτό εξάμηνο για τους ιδιοκτήτες
Αναλυτικά όλες οι αλλαγές που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία ώστε να γλιτώσουν χρόνο και χρήμα από τυχόν λάθη n Νέος νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων n Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου n Κτηματολόγιο n Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε 7.000 περιοχές
Καυτό αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2020 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Νέος νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, Κτηματολόγιο, αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε 7.000 περιοχές (έως τον ερχόμενο Ιούνιο) είναι ορισμένοι μόνο από τους παράγοντες που αναμένεται να προκαλέσουν… πονοκέφαλο σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία.
Σε ό,τι αφορά την τακτοποίηση αυθαιρέτων, το τοπίο αλλάζει από τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι ιδιοκτήτες με αυθαίρετα κτίσματα θα πρέπει να γνωρίζουν πως από την 1η Ιουλίου 2020 μπαίνει τέλος στις τακτοποιήσεις μεγάλων αυθαιρεσιών, ενώ οι τακτοποιήσεις μικρότερων αυθαιρεσιών θα θεωρούνται ολοκληρωμένες μόνο στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν ολοκληρώσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα των Ιδιοκτησιών τους.
Πότε θα ενεργοποιηθούν τα πρώτα πρόστιμα;
Πότε θα έχουμε τις αναρτήσεις για τον Δήμο της Αθήνας;
Τι θα γίνει με τη φρενίτιδα του Airbnb;
Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό ένθετο που βρίσκεται στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»
- Προϋπολογισμός: Πάνω από 17,2 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Βομβαρδισμοί με μιμίδια – Το Ιράν δείχνει να νικά τον πόλεμο των social media
- Ο Σλοτ στον κόσμο του: «Η Λίβερπουλ έχει λαμπρό μέλλον» (vid)
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το Greece the Musicult
- Το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» επιστρέφει – Το πρώτο τρέιλερ της νοσταλγικής σειράς
- Ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει η κυβέρνηση






