Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι ντόπινγκ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι ντόπινγκ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Το ΕΣΚΑΝ λειτούργησε όπως προβλέπουν οι κανόνες της WADA και πραγματοποίησε έκτακτους ελέγχους ντόπινγκ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στα προπονητικά τους κέντρα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε προ ημερών να γίνει έλεγχος ντόπινγκ σε 5 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ακόμη 5 του ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων. Οπως ήταν λογικό, το ΕΣΚΑΝ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημα του Δικεφάλου, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας έλεγχος, πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται με… προγραμματισμό, αλλά μόνο έκτακτα και χωρίς προειδοποίηση.

Και αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα, με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να περνούν από έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ στα προπονητικά κέντρα των ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, αποχωρώντας από τη συνάντηση που είχε (μαζί με τον Κώστα Καραπαπά και τη Λίνα Σουλούκου) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αποκάλυψε ότι σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ βρέθηκε απροειδοποίητα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και προχώρησε σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων. Παρόμοιο με εκείνον που είχε πραγματοποιήσει προ εβδομάδων και αντίστοιχο κλιμάκιο της UEFA.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Μεσημβρία. Εκπρόσωποι του ΕΣΚΑΝ βρέθηκαν στον χώρο όπου προετοιμαζόταν ο Δικέφαλος του Βορρά και υπέβαλλαν σε έλεγχο ντόπινγκ ποδοσφαιριστές του Αμπελ Φερέιρα.

Οι χειρισμοί του ΕΣΚΑΝ εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την επικοινωνιακή ρητορική του ΠΑΟΚ, καθώς ως ανεξάρτητο όργανο, λειτούργησε βάσει των κανόνων που έχει θεσπίσει η WADA και όχι… αιτήματα και «προκάτ» ελέγχους.

Πάντως, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τέτοιος έλεγχος συμβαίνει πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, σε οποιεσδήποτε ομάδες, όπως παραδέχθηκε και στις σχετικές δηλώσεις του ο Γιάννης Μώραλης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024