Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπότες: Πώς να φορέσετε το απόλυτο παπούτσι της σεζόν

Μπότες: Πώς να φορέσετε το απόλυτο παπούτσι της σεζόν

Αγαπάμε τις μπότες και τις θέλουμε κυρίως γιατί μπορούμε να τις ταιριάξουμε με «άπειρους» συνδυασμούς

Οι μπότες που είναι το πιο συνηθισμένο υπόδημα για τουλάχιστον 8 μήνες τον χρόνο, καλό είναι να μη συνδυάζονται με ρούχα και στυλ που δεν ταιριάζουν. Εκτός από το στυλ πρέπει να κοιτάμε και τη χρωματολογία, για να μη φαίνεται ότι «μας περπατάνε» αλλά ότι «τα περπατάμε».

Αρβύλες

Αυτά τα στρατιωτικού στυλ μποτάκια είναι τέλεια για βροχερές ημέρες και ροκ βραδιές. Ταιριάζουν τέλεια με skinny jeans ή κολάν τα οποία συνοδεύονται από πάνω με ένα απλό jacket, δερμάτινο ή μη. Σπάνια όμως θα φορεθούν με ένα ανοιχτόχρωμο κολλητό φόρεμα, το οποίο συνοδεύεται με πολλά κοσμήματα.

Γενικότερα οι αρβύλες είναι πιο «casual» και δεν προσδίδουν κάτι το «επίσημο». Γενικά είναι πολύ «εύκολα» στους συνδυασμούς τους ενώ σχεδόν πάντα προσδίδουν ένα πιο «νεανικό» στυλ. Το «street style» είναι ανέκαθεν πιο «νεανικό».

Γαλότσες

Φοριούνται για τη βροχή, και είναι τέλειες γιατί πέραν ότι υποστηρίζουν άψογα το πόδι, προστατεύουν από το νερό και την υγρασία. Το υλικό τους όμως και το ύψος τους δημιουργεί πάρα πολύ ωραίο στυλ και με πολλές επιλογές. Όπως και με τις αρβύλες έτσι και εδώ, τις κολακεύει πολύ να συνδιάζονται με skinny jeans, παντελόνι κολλητό, κολάν και σπάνια με φόρεμα.

Έχουν τόσα σχέδια prints με τόσα χρώματα που τις κάνει κυριολεκτικά ανάρπαστες. Ταιριάζουν αρκετά με μακρύ παλτό και πιο σπάνια με αντιανεμικό μπουφάν και jacket. Οι γαλότσες προφανώς και δε φοριούνται με φορέματα που προορίζονται για δεξιώσεις, επισημότητες κλπ.

«Knee high boots-over the knee boots»

Είναι οι σέξυ και ταυτόχτονα κομψές μπότες που όλες αγαπάμε. Κολακεύουν το σώμα αρκετά ειδικά τους μηρούς. Οι μπότες που ξεπερνάνε το γόνατο στηρίζουν περισσότερο το πόδι σε σχέση με εκείνες που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Ταιριάζουν εκπληκτικά με φορέματα κοντά (να αναδεικνύονται) αλλά και μακρυά. Φοριούνται σε πάρα πολλές περιστάσεις και έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Ενώ είναι sexy μπορούν να φορεθούν και για επίσημες εμφανίσης αναλόγως φυσικά το τακούνι και το χρώμα τους. Πηγαίνουν τέλεια με μακρυ παλτό που θα είναι ανοιχτό για δίνεται έμφαση στο πόδι, ή με κλειστό κοντό παλτό που και πάλι θα τονίζονται οι μηροί και οι γάμπες. Λόγω της «γραμμής» τους που ακολουθεί το πόδι, συνδυάζονται και με τζιν και με κολάν, οπότε κάνουν και για πιο casual style.

Μπότες με χαμηλό πάτο

Είναι αρκετά «καθημερινές» και πάνε τέλεια με τζίν, κολλητό παντελόνι, κολάν, σορτσάκι. Συνδυάζονται με κάλτσες ψηλές που περνάνε το γόνατο, ή κοντές που οριακά ξεπροβάλλουν από αυτά. Μπορούν να φορεθούν με φόρεμα ή με φούστα και με ένα μπουφάν ή jacket.

Καλό θα είναι να μη φοριούνται με μακρύ παλτό γιατί «κόβουν» ύψος έτσι. Μπορούν να φορεθούν όλες τις εποχές αναλόγως και με το χρώμα τους βέβαια.

Μπότες με ψηλό τακούνι ή πάτο

Είναι αρκετά «versatile» καθώς ταιριάζουν είτε με πιο street style είτε με πιο επίσημο. Συνδυάζονται τέλεια με καλσόν μαύρο, ψηλές κάλτσες που ξεπερνούν το γόνταο. Μπορούν όμως να ταιριάξουν και με skinny jeans ή ένα πιο rock ντύσιμo.

Με φόρεμα μακρύ ή κοντό συνιστούν έναν τέλειο συνδυασμό χωρίς να σημαίνει ότι κάποιο από τα δυο θα υπονομεύσει το στυλ. Δεν ενδείκνυνται για βροχερές ημέρες καθώς το βάρος που έχουν από το σώμα δεν τις κάνει και τις πιο σταθερές.

«Shearling» μπότες

Σίγουρα δεν πάνε τους ζεστούς και θερμούς μήνες του έτους. Είναι τέλεια για διατήρηση της θερμοκρασίας του ποδιού τους κρύους μήνες. Στυλιστικά ταιριάζουν όπως και οι περισσότερες μπότες, με τα περισσότερα τζιν, και παντελόνια ή κολάν.

Καλό θα είναι να μην πηγαίνουν με μακρύ παλτό γιατί το το πόδι μοιάζει ποιο κοντό. Συνδυάζονται με ένα παλτό που δεν ξεπερνά το γόνατο, με αντιανεμικό και με χειμωνιάτικα ρούχα. Δεν ταιριάζουν όταν συνδυάζονται με φόρεμα και ειδικά χωρίς καλσόν. Είναι πιο casual για να μην κρυώνει στην ουσία το πέλμα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024